Simav'ın 98'lik eğitim neferi kitabının gelirini öğrencilere harcıyor

Güncelleme Tarihi:

Simavın 98lik eğitim neferi kitabının gelirini öğrencilere harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 19:48

Simav'ın 98'lik eğitim neferi kitabının gelirini öğrencilere harcıyor

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, uzun yıllar yerel gazetelerde çalıştıktan sonra emekli olup, anılarından oluşan kitap yazan 98 yaşındaki Kamil Muştu, kitabının satışından elde ettiği geliri öğrencilere burs veren bir vakfa bağışlıyor.

Geçen eylül ayında piyasaya çıkan 'Kamil Muştu'nun Anıları' isimli 142 sayfadan oluşan kitabını satmak için ilermiş yaşına aldırmadan dükkan dükkan dolaşan duayen gazeteci Kamil Muştu, aldığı paranın tek kuruşuna bile dokunmadan Simavlı üniversite öğrencilerine ayda 100 lira burs vererek destek olan Simav Eğitim Vakfı'na getirerek teslim ediyor. Simavlılar 98 yaşındaki eğitim neferi, 3 çocuk babası Muştu'ya sergilediği örnek davranıştan dolayı saygı duyuyor ve kitabını satın alarak eğitime destek veriyor. Kar, kış, yağmur demeden her gün evden çıkarken yanına kitaplarına alan Kamil Muştu, ilçe merkezi ve köylerinde basmadık yer bırakmıyor. Hemşehrilerinin kendisine çok sıcak ve samimi bir yaklaşım göstermelerinden son derece memnun kaldığını ifade eden Muştu, "1850 adet olarak bastırdığım kitabımı geçen eylül ayından bu yana bizzat kendim pazarlıyorum. Kime gidersem gideyim kendi ekonomik gücüne göre tanesini en az 10 liradan başlamak kaydıyla 200 liraya kadar alıyorlar. Bugüne kadar beni hiç boş çeviren olmadı. 1850 kitabımdan 300 adedini sattım. Elde ettiğim 8 bin lira civarındaki parayı da Simav Eğitim Vakfı'na teslim ettim" dedi.

Yaptığı işten büyük bir zevk aldığını belirten Muştu, "Ülkemizin en büyük sorunu cehalet. Gelişmiş ülkeler düzeyine gelebilmek için eğitim şart. Ben de bu yüzden yaşanmış hikayelerimden oluşan kitabımın gelirini maddi durumu elverişli olmayan Simavlı üniversite öğrencilere ayda 100 liralık burs desteği veren Simav Eğitim Vakfı'na teslim ediyorum. Gözüm arkada değil. Paranın amacına ulaştığını bilmek beni mutlu ediyor. Bu yüzden 98 yaşımda olmama aldırmadan dükkan dükkan dolaşarak kitabımı satmaya çalışıyorum. Son olarak Simav Halk Eğitim Merkezi'ne gittim. Orada kurs alan öğrencilerle buluşup kitabımın satışına yardım etmelerini istedim. Kabul ettiler. Ardından da Ziraat Odamızı ziyaret ettim. Başkanımız Kadir Bütüner 20 kitabımı 400 lira karşılığında satın aldı. Çok mutlu oldum. Simavlılar'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!