Simavi Gazetecilik Ödülü Ercan Akyol’un

Güncelleme Tarihi:

Simavi Gazetecilik Ödülü Ercan Akyol’un
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 00:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce verilen (TGC) Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci ve bilim adamları belirlendi.

Seçici Kurul Gazetecilik Ödülü’nü Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan "Başbakan ve Yan Gelip Yatanlar" lejantlı karikatürüyle Ercan Akyol’a verdi. Ödüller, 11 Aralık Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Seçici Kurul, Gazetecilik Ödülü’nde Akşam Gazetesi’nden Deniz Güçer ile Ümit Turpçu’nun, "Merkez’deki First Lady" haberini övgüye değer gördü. Radyo ödülünü NTV Radyo’da yayınlanan "Mikrofonda Halit Kıvanç" programıyla Halit Kıvanç alırken, Filiz Yentürk ile Saadet Baykal da TRT Radyo 1’deki "Aynı Çatı Altında" programıyla övgüye değer bulundu.

Televizyon ödülünü NTV’de yayınlanan "Ortadoğu’da Savaş" adlı ortak televizyon programıyla Mete Çubukçu ve İlker Taş alırken, bu dalda CNN Türk’te yayınlanan "Güneydoğu’nun Kayıp Çocukları" adlı ortak programlarıyla Göksel Özköylü ve Kemal Soğukdere övgüye değer görüldü.

Edebiyat Ödülü’ne "Hepsi Hikaye" adlı kitabıyla Tarık Dursun K., Sosyal Bilimler Ödülü’ne de "Osmanlı’da Nefi ve Petrol" adlı eseriyle Doç. Dr. Volkan Ş. Ediger layık görüldü. Sosyal Bilimler Dalı’nda "Dolmabahçe’den Nişantaşı’na-Sultanların ve Paşaların Semtinin Tarihi" adlı eseri nedeniyle M. Burak Çetintaş’ı övgüye değer buldu.

Fen Bilimleri dalındaki ödülü, "Kontakt Ameliyat Şemaları Üzerine Bir Not" adlı çalışmasıyla Doç. Dr. Burak Özbağcı, Sağlık Bilimleri ödülünü de "Sağlıklı ve Alerjik Bireylerdeki İmmun Yanıt Farklılığı Alerjen-Spesifik T Regülatör 1 ve T Yardımcı 2 Tip Hücreler Arasındaki İnce Denge Karakterizedir" başlıklı çalışmasıyla Doç. Dr. Mübeccel Akdiş aldı.

Görsel Sanatlar ödülüne "Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi "Aralıkta Gidip Gelmeler" Sergisi" ile Ömer Uluç, Spor ödülüne de Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonu olan İsmail Güzel değer görüldü.

Seçici kurul ayrıca, Okçuluk Bayan Olimpik Milli Takımı’nı Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası birincisi olması nedeniyle övgüye değer buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!