Simav'dan 42 ülkeye gömlek ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Simavdan 42 ülkeye gömlek ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 09:44

Simav'dan 42 ülkeye gömlek ihracatı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde özel bir firma tarafından üretilen erkek gömlekleri, 42 ayrı ülkeye ihraç ediliyor.

Simav ilçe merkezi Sıra Payam Mahallesi'ndeki ERK Tekstil Atölyesi'nde, 150 kadın işçi tarafından üretilen erkek gömlekleri, İstanbul üzerinden Amerika başta olmak üzere 42 ayrı ülkeye ihraç ediliyor. Çeşitli markalarıyla ayda üretilen yaklaşık 43 bin gömlek, ihraç edilerek hem ülke hem ilçe ekonomisine döviz getiriyor. Amerika başta olmak üzere Almanya, İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere gibi toplam 42 ülkeden siparişler aldıklarını söyleyen firma sahibi 39 yaşındaki Ercan Göl, "Ben aslen Sivas'ın Zara ilçesindenim. İstanbul'da aynı isimle çalışan bir firmamız daha var. 2015 yılında geldiğim Simav'da Eynal Kaplıcaları yolu üzerinde özel bir kişiden kiraladığım işyerine 150 işçi kapasiteli tekstil atölyesi açtım. 2 yıldan bu yana da burada ürettiğim aylık 43 bin adet civarındaki erkek gömleklerini 42 ülkeye ihraç ederek hem ülke hem de ilçe ekonomisine döviz girdisi sağlarken 150 kişiye de istirham oluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yerel yönetim tarafından bana yer konusunda daha geniş olanaklar sağlandığı takdirde mevcut işyerimi büyütmeyi ve işçi sayısını da 400'e çıkarmayı planlıyorum" dedi.

Ürettikleri gömlekleri biriktirip, aylık olarak İstanbul'a TIR'larla gönderdiklerine dikkat çeken Göl, "Gömleklerimizi yurt dışında 42 ülkeye gönderiyoruz. Simav'ı çok sevdim. Simavlılar çok zeki insanlar. Çok çabuk öğreniyorlar. Buradaki işimi genişletmek istiyorum. Bizlere sahip çıkıldığı takdirde Simav'da işsizlik diye bir şey kalmaz. Biz yaptığımız üretim ile Simav'a önemli ölçüde bir para akışını sağlıyoruz" diye konuştu.

Atölye çalışanlarından Ceren İzci, "İşimi severek yapıyorum. Ürettiğimiz ürünlerin markalı olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Amerika ve Avrupa da ki erkeklerin şıklıklarını bizim ürettiğimiz gömleklerle sağlamış olmaları bizi ayrıca mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!