Simav'da palamutun tanesi 15 lira

Güncelleme Tarihi:

Simavda palamutun tanesi 15 lira
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 14:57

Simav'da palamutun tanesi 15 lira

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, balık avı sezonunun başlamasıyla birlikte palamudun tanesi 15, sardalya, hamsi ve gopezin kilosu 10, mezgit ve barbunun kilosu 20 liradan satılıyor.

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize açılan balıkçıların tuttuğu hamsi, palamut, sardalya, levrek, çipura, gopez, barbun ve mezgit başta olmak üzere birçok balık türü, en yakın denize 250 kilometre mesafedeki Kütahya'nın Simav ilçesinde de tezgahlardaki yerini aldı. Göl balıkları da tezgahı zenginleştirken, vatandaşları sevindirdi. İlçede palamudun tanesi 15, sardalye, hamsi ve gopezin kilosu 10, mezgit ve barbunun kilosu 20 liradan satılıyor.

Balıkçı Mustafa Akten (35), "Denize açılan balıkçılar, bu yıl balığın bol olduğunu söylüyor. İnşallah iyi bir sezon olur. Geçen yıl sezon sonunda 25-30 liraya kadar yükselen palamutun tanesi şu an 15 lira. Geçen yıl barbun balığının yüksek fiyatı yüzünden müşteri yanına bile yaklaşamıyordu. Bu gün için barbunun kilosu 20 lira. Sardalya ve hamsiyi kilosu 10 liradan satıyoruz. Ben Simav'a deniz ürünlerini Bursa'dan getiriyorum. Çoğu vatandaş, henüz sezonun başladığını bilmediği için şimdilik çok fazla bir müşteri akını yok. Ancak birkaç güne kadar öğrenir diye düşünüyoruz" dedi.

Simavlı Mustafa Şahinkaya (55), "Sezonun açıldığını duydum ve balık pazarına geldim. Fiyatları görünce şaşırdım. Balık bol olunca fiyatların daha da düşeceğine inanıyorum. İnşallah iyi balık sezonu geçiririz" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!