Simav’da cevize devlet desteği

Güncelleme Tarihi:

Simav’da cevize devlet desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:46

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde ceviz üretimini teşvik amacıyla üreticilere Kütahya İl Özel İdaresi tarafından 7 bin adet ücretsiz sertifikalı aşılı fidan dağıtıldı.

Haberin Devamı

Devlet Üretme Çiftliklerinden temin edilen verim oranı yüksek yabancı menşeli fernar cinsi ceviz fidanları Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde Kaymakam Türker Çağatay Haliminde katıldığı bir törenle 20 ayrı köyden 56 üreticiye teslim edildi. Kütahya İl Özel İdaresince yaklaşık 85 bin TL para ödenerek satın alınan ceviz fidanları Simav’a getirilerek dikim alanları önceden hazırlanmış ve en az 5’er dekar olmak üzere kapama ceviz bahçesi yapmak isteyen üreticilere verildi. Fidanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli teknik elamanların gözetiminde çukurları önceden hazırlanmış bahçelere dikildi.

Simav’da cevize devlet desteği

Haberin Devamı

Törende ayrıca dikimi gerçekleşen toplam 435 dekarlık kapama ceviz bahçesi sahiplerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından dekar başına 115 TL devlet desteği verileceği bildirildi. Üreticilerden Yağıllar Köyü muhtarı Kadir Bayrak, "Ceviz Simav’ın geleceği. İklim ve toprak yapısı bakımından bölgemizde ceviz çok güzel mahsul veriyor. Hem fidanlarımızın ücretsiz olması hem de devlet desteğinden yararlandırılmamız biz üreticileri çok memnun etti. Başta devletimiz olmak üzere bu işe ön ayak olanlara teşekkür ediyoruz. Ceviz fidanlarımıza gözümüzün içi gibi bakacağız" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!