Simav'da 15 kadına 450 bin lira hibe desteği

Güncelleme Tarihi:

Simavda 15 kadına 450 bin lira hibe desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 17:30

Simav'da 15 kadına 450 bin lira hibe desteği

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında, projesi uygun bulunan 15 genç kadın çiftçiye 450 bin lira değerinde hibe desteği sağlandı.

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimcilere yönelik başlatılan hibe desteği  kapsamında 2017 yılı içerisinde Simav merkez ve köylerinde başvuruda bulunan toplam 15 genç kadın çiftçiye, 30 bin liralık hibe desteği sağlayarak kültür mantarı yetiştiriciliği ile örtü altı seracılık ve gebe düve başta olmak üzere çeşitli alanlarda 450 bin liralık tarımsal destek sağlandı. Simavlı genç çiftçilerden 2 çocuk annesi, 34 yaşındaki Emine Kıyar, devletten aldığı destekle ikamet ettiği Naşa beldesinde kültür mantarı yetiştiriciliği yaparak geçimini sağladığını bildirdi. Kıyar, "Devletin desteği ile büyüyoruz. Kimseye muhtaç olmadan alınterimizle ekmeğimizi kazanıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Simav'da 2017 yılı içerisinde devletten hibe desteği almak için toplam 32 genç çiftçi başvuruda bulundu. Bunlardan 15'i kadınlardan oluştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!