Simav'da 10. jeotermal enerji kuyusu sevinci

Güncelleme Tarihi:

Simavda 10. jeotermal enerji kuyusu sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 17:53

Simav'da 10. jeotermal enerji kuyusu sevinci

Haberin Devamı

TÜRKİYE genelinde ilçeler bazında jeotermal enerji ile ısıtmada Türkiye rekorunu elinde bulunduran Kütahya'nın enerji zengini ilçesi Simav'da belediye, kentteki 14 bin dolayındaki ev ve iş yerine jeotermal enerji sağlayan derin su kuyularına bir yenisi daha ekledi.

AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan Eynal Kaplıcaları bölgesinde yerin 540 metre derinliğinde buldukları 10. enerji kuyusuna 'EJ 2A' ismini verdiklerini söyledi. Başkan Özkan, "Bölgede faal vaziyette 9 enerji kuyumuz mevcut. Bunlara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Törenle hizmete aldığımız yeni jeotermal enerji kuyumuzun debisi saniyede 35 litre. Yer altı sıcaklığı ise 120 derece dolayındadır. Yeni enerji kuyumuzdan elde edeceğimiz jeotermal enerjiyi mevcut şebekeye bağlayarak sistemi daha da güçlendirmek ve bazen seyrek de olsa yaşanan sıkıntılara son vermeyi amaçlıyoruz" dedi. Yeni enerji kuyusunun belediyeye maliyetinin yaklaşık 1 milyon 267 bin TL'yi bulduğuna vurgulayan Başkan Özkan, "EJ 2A isimli yeni enerji kuyumuzun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni enerji kuyumuz ilçemize hayırlı olsun. Enerji alanında yeni yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye'de ev ve işyeri ısıtmasında elde ettiğimiz rekorun geçilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Açılış törenine Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın yanı sıra, AK Parti Simav İlçe Başkanı Adil Biçer, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile belediye başkan yardımcıları, sondaj mühendis ve çalışanları da katıldı.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!