Simav'a buzağı bankası kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Simava buzağı bankası kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 14:26

Simav'a buzağı bankası kurulacak

Haberin Devamı

KÜTAHYA'da, nüfusunun yüzde 70'i tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Simav ilçesinde, hayvan ıslahının sağlanması ve ithalat başta olmak üzere buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi için Süt Üreticileri Birliği tarafından buzağı bankasının kurulacağı bildirildi.

Simav Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da onayını aldıkları 'Buzağı Bankası' projesiyle Simav'ı hayvan ithal eden değil, damızlık hayvan üreten bir merkez haline getirmek istediklerini bildirdi. Islah amaçlı proje kapsamında Simav'a yakın bir yerde 40 dönümlük bir araziyi Süt Birliği olarak satın aldıklarını dile getiren Okumuş, "40 dönümlük arazi üzerine 500 başlık modern bir ahır yapmayı planlıyoruz. Bu ahırda üreticilerimizden satın aldığımız buzağılar uzman veteriner hekimlerimiz tarafından bakılacak. Böylece son yıllarda hem ilçemizin hem de ülkemizin hayvancılık alanında en büyük sorunlarının başında gelen buzağı ölümlerinin önüne geçmek istiyoruz. Yatırım maliyetinin 2, işletme maliyetinin 4 milyon lirayı bulduğu projemiz ile Simav'da buzağı ölümlerinin önüne geçerek hem ilçe hem de ülkemizin ciddi bir sorunu haline gelen anaç ve besi materyaline katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Simav Süt Üreticileri Birliğinin şu anda 2 bin 500 üyeye hizmet verdiğini kaydeden Okumuş, "Simav Süt Birliği olarak yılda ortalama üreticilerimizden 21 milyon litre dolayında sütü satın alarak onlara destek sağlıyoruz. Simav et ve süt hayvancılığının yanı sıra küçükbaş hayvan üretiminde kalite olarak bağlı çevresindeki pek çok il ve ilçelerden çok önde bulunuyor. Bizde Süt Üreticileri Birliği olarak böyle geniş kapsamlı bir proje ile hem bölge çiftçimize hem de ülkemizin hayvancılık alanındaki son girişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Projemizi Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sunduk. Çok olumlu karşıladı. İhtiyacımız olan gerekli bütün destekleri vereceklerini ve yanımızda olacağını söyledi. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Simav için hayati bir önem taşıyan bu önemli projemizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Çok kısa bir sürede sonlandırarak Simav'ı artık hayvan ithal eden değil, damızlık hayvan üreten bir merkez haline getirmek istiyoruz. Böylece üreticimizi ithalattan kurtarmak suretiyle daha verimli ve kaliteli bir hale getirmiş olacağız" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!