Simav Belediyesi ilçedeki metruk evleri yıktırıyor

Güncelleme Tarihi:

Simav Belediyesi ilçedeki metruk evleri yıktırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 15:56

Simav Belediyesi ilçedeki metruk evleri yıktırıyor

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav Belediyesi, kentin estetiğini bozan ve vatandaşlar açısından tehlike oluşturan metruk evlerin yıkımı için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında son 1 haftalık süreçte, önceden belirlenen 3 metruk ev, belediyenin denetiminde ev sahiplerinden alınan iznin ardından yıktırıldı.

Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, özellikle 2011'deki 5.9'luk Simav depreminde birçok evin ağır ve orta hasar gördüğünü ve bu evlerin sahipleri tarafından terk edildiği için kentin estetiğinin bozulduğunu söyledi. Başkan Özkan, ayrıca bazı tek katlı kerpiçten yapılmış eski evlerin de kötü bir görüntü oluşturduğunu belirtti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde bu tür evlerin tek tek sayımının yapıldığını anlatan Başkan Özkan, "Ev sahiplerinin de iznini alarak yıkım çalışmalarımıza başladık. Son bir haftalık süreçte 3 ev yıkıldı. Çalışmalar zabıta ekiplerimizin denetiminde yapılıyor. Ev sahiplerine her türlü kolaylığı gösteriyoruz" diye konuştu.

Simav'da metruk evlerin tamamının yıkımı için başlattıkları çalışmaların arkasında duracaklarını ifade eden Başkan Özkan, "Taviz yok. Sahipleri tarafından terk edilmiş evler bir yandan turistik kentimizin estetiğini bozarken bir yandan da mahalle sakinleri açısından tehlike arz ediyor. En önemlisi de bu tür yapılar madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Mahalle sakinlerinden bu hususta çok şikayetler alıyoruz. Bizleri ve mahalle sakinlerimizi de rahatsız eden bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!