Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Silvanda sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 14:07

Diyarbakır Silvan İlçesi'nde 12 gündür süren sokağa çıkma yasağı saat 14.00 itibariyle kaldırıldı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı 12'inci gününe giren Silvan İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyona katılan askerler bugün ilçeden ayrıldı.Askerler ilçe merkezinden yürüyerek çıkarken, çevrede konuşlanan tanklarda kaldırıldı.

Silvanda sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 3 Kasım günü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde valilik tarafından ilan sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Yasağın ardından güvenlik güçleri mahallelerde PKK'lıların kurduğu barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 4'ü asker, 4'ü de polis olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ve 10'dan PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonların sonlarına gelindi.

Silvan'da hendekler ile bomba tuzaklanan barikatların tamamına yakını düzenlenen operasyonlarda kaldırıldı.

Haberin Devamı

Silvan'da görev yapan ve aralarında Jandarma Özel Harekat Timleri'nin de bulunduğu askerler bugün ilçeden çekilmeye başladı.

Silvanda sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

İlçe merkezindeki Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyerek birliklerine giden askerlere belediye binası önünde toplanan bir grup tepki gösterdi. Bunun üzerine bölgede bulunan vatandaşlar ile HDP ilçe yöneticileri tepki gösteri uzaklaştırıp, askerlerin yanına giderek, birlikte yürüyerek tepki gösterilmesini engelledi.

Askerlerin ardından operasyonda görev alan aralarında paletli tanklar ile zırhlı araçlar da ilçe merkezinden geçiş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!