Silva Erkoç: Almanlar da artık süslü kabarık kıyafet istiyor

Güncelleme Tarihi:

Silva Erkoç: Almanlar da artık süslü kabarık kıyafet istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 13:03

Almanya’nın Duisburg kentindeki Sima Couture moda evi, düzenlediği defileyle yeni gelinlik ve abiye koleksiyonunu tanıttı.

Haberin Devamı

12 yıl çeşitli bankalarda çalıştıktan sonra yaptığı işte mutlu olmadığını anlayan Silva Erkoç, 90 metrekarelik bir dükkanda 24 tane gelinlikle moda sektörüne adım attı. Sima Couture adıyla başladıkları işte 1 yıl içinde büyüdüklerini ve Wanheimerort’ta daha geniş bir yere taşındıklarını belirten Erkoç, şimdi Belçika ve Fransa’dan da müşterileri olduğunu söyledi.  
Müşterilerinin yüzde 80’inin Türk ve Arap olduğunu belirten Silva Erkoç, “Almanlar daha çok İspanyol ve İtalyan tarzı ürünleri tercih ediyor. Bizim ürün yelpazemizde de öyle ürünler var. Ancak Almanlar da artık Türkiye’den ürünlere yönelmeye başladı. Sade, taşsız, süslemesiz ürünler yerine onlar da süslü, kabarık, prenses modelleri istiyor” dedi.

Silva Erkoç: Almanlar da artık süslü kabarık kıyafet istiyor

Haberin Devamı

ÜRETİM TÜRKİYE

Sima Couture olarak farklı ürünleri olduğunu anlatan Erkoç, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl nisan-mayıs gibi Duisburg şehir merkezinde bin metrekarenin üzerinde yeni bir yer açıyoruz. 2011’de şirketi kurduk. Sima Couture ufak bir butik olarak başladı. Standart konfeksiyon işler dışında kendi koleksiyonumuzu yapıyorduk. Artık tamamen kendi koleksiyonumuzu sunuyoruz. Hem Türkiye’de hem buradaki tasarımcı kadromuzla düğün ve eğlence sektörüne hizmet veriyoruz. Üretim Türkiye’de oluyor, atölye çalışmalarımızı her iki ülkede de yapıyoruz.”

ÖZGÜN TASARIMLAR ÖN PLANDA

Merkez atölyeleri İstanbul’da olan moda evinin gelinlik, nişan ve düğün abiyeleri dışında kokteyl kıyafetlerinin de mevcut olduğunu belirten Erkoç, şöyle devam etti: “Tamamen kendi tasarımımız ve üretimimiz olan ürünlerden oluşan bu defileyle kendimizi tanıtmak daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Tasarımlarımızı sadece bizim için çalışan atölyeler üretiyor. Tamamen bir ekip işi yapıyoruz. Ekibimizde 25 kişi çalışıyor. Kaliteden taviz vermeden, müşterinin de isteklerini göz önüne alarak tasarımlarımızı oluşturuyoruz. Avrupa’ya göre kalite fiyat dengesinde kaliteden asla ödün vermiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!