Silk & Cashmere’den 15’inci yıl için ’15 yazar, 15 öykü’

Güncelleme Tarihi:

Silk & Cashmere’den 15’inci yıl için ’15 yazar, 15 öykü’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 00:00

Moğolistan'ın içlerinde, en yüksek kaliteli kaşmirin anavatanında 15 yıl önce yatırım yapan Ayşen Zamanpur, kaşmiri ipekle birleştirerek özgün Silk & Cashmere markasını yarattı.

15’inci yılını kutlayan Silk & Cashmere, 15 Türk yazara, Türk edebiyat tarihinin önemli 15 öyküsünü seçtirerek "15 Yazar 15 Öykü" kitabını yayınladı.

USTALAR SEÇTİ:

Kitapta en çok dikkat çeken öyküler arasında Orhan Kemal’in "Uyku", Oğuz Atay’ın "Demiryolu Hikayecileri" ve Sevim Burak’ın Ah Ya Rab Yehova" bulunuyor. Yaşar Kemal, Orhan Kemal’in ’Uyku’ hikayesini; Nezihe Meriç, Nemika Tuğcu’nun ’Son Otobüs’; Tahsin Yücel, Erdal Öz’ün ’Kardır Yağan Üstümüze’; Ferit Edgü, Sait Fait Abasıyanık’ın ’Harita’da Bir Nokta’; Nursel Duruel, M. Zaman Saçlıoğlu’nun ’Rüzgar Geri Getirise’; Pınar Kür, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ’Bir Yol’; Nazlı Eray, Sevim Burak’ın ’Ah Yarab Yehova’; Selim İleri, Sami Paşazade Sezai’nin ’Pandomia’ hikayesini seçti. Öte yandan Ahmet Altan, Refik Halit Karay’ın ’Sarı Bal’; Nedim Gürsel, Sait Fait Abasıyanık’ın ’Öyle Bir Hikaye’; Enis Batur, Tahsin Yücel’den ’Dönüşüm’; Orhan Pamuk, Oğuz Atay’dan ’Bir Mektup’; Murathan Mungan, Oğuz Atay’dan ’Demiryolu Hikayecileri’; Latife Tekin, Onat Kutlar’dan ’Çevirmen’; Elif Şafat, Sevgi Soysal’dan ’Tante Rosa At Cambazı Olamadı’ öykülerini seçti.

7 KİTABA KONU OLDU:

15 yılda yakaladığı çıkışla asırlık kaşmir markaları arasında yer alan Silk & Cashmere, dış basında pek çok yayın organında "Dünyayı Getheden Kaşmirci" diye adından söz ettirdi. Akademik otamlarda 6 kere yüksek lisans tez konusu olan Silk & Cashmere, yedi bilimsel kitaba da konu edildi. Üniversitelerde "Vaka Çalışması" olarak okutuldu.

12 ÜLKEDE VAR:

Silk & Cashmere Türkiye dışında 12 ülkede satılıyor. Türkiye dışındaki satış noktası ve korner sayısı 35, Türkiye ile beraber 46. Ayşen Zamanpur, Avrupa’daki seçkin alışveriş merkezlerinde olmayı planladıklarını belirtti. Zamanpur, şunları söyledi: "Hedefimiz Avrupa. Avrupa’daki mevcut satış noktalarını artıracağız. Kazakistan’da bir korner’ımız vardı, şimdi mağaza açıyoruz. Belarus’da da mağaza açıyoruz. Yunanistan’da iki kornerde vardık. Birini mağaza yapacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!