Silivri'de 2 FETÖ/PDY davası birden görülüyor

Güncelleme Tarihi:

Silivride 2 FETÖ/PDY  davası birden görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 10:48

Silivri'de 2 FETÖ/PDY davası birden görülüyor

Haberin Devamı

 


Özden ATİK- Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 asker ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gitmekte olan 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi 75 asker hakkında açılan 2 ayrı dava Silivri'de ayrı mahkemelerde başladı.

 

 

 

 

 

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nin karşısındaki binada yer alan 2. No'lu duruşma salonunda aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin bulunduğu 75 sanıklı dava görülüyor. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı davada, 72'si tutuklu olan tüm sanıklar duruşmada hazır bulundu.

 

 

3 No'lu duruşma salonunda ise İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 askerin yargılandığı dava görülüyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davaya, 12 tutuklu sanık ve 57 tutuksuz sanık katıldı. Her iki dava, sanıkların kimlik tespitleriyle devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

İDDİANAMELER

 

 

Darbe girişimi sırasında Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda kamp yapmakta olan 70 Hava Harp Okulu öğrencisi, bu öğrencilerden sorumlu 3 rütbeli komutan ile şoför olarak görev yapan 2 er “şüpheli" sıfatıyla yer alıyor. Tüm şüphelilerin “Anayasal düzeni, TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 73 askerin “Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar; 2 erin ise "Örgüte üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi talep ediliyor.

 

 

Darbe girişiminde 47. Motorlu Piyade Alayı'ndan, Kurmay Albay Nizamettin Aydın komutasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 asker hakkında ise “Anayasal düzeni, TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Bir kısım şüphelilerin de "Örgüte üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi talep ediliyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!