Silifke'ye Z-Kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Silifkeye Z-Kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 13:23

Silifke'ye Z-Kütüphane

Haberin Devamı

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Silifke ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Z Kütüphane açıldı.
Kütüphanenin açılışına Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Sağlık Müdürü Yüksel Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin, birçok okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 2 bin 223 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışında konuşan Okul Müdürü Recep Şeker, "Z Kütüphane öngörüldüğü üzere okulumuzda zemin katta olup, 80 metre kare alana sahip. 1113 kitap proje kapsamında, 1120 kitap evvelinden olmak üzere toplamda 2233 kitap bulunuyor. 7 adet internet erişimli bilgisayar, satranç masası ve alternatif okuma ve oturma köşeleri mevcuttur" dedi. Daha sonra söz alan Kaymakam Cinbir, sanal ortamın cazibesine katılan gençlerin kitaplardan uzaklaştığını ifade ederek, "Çocuklarımızı gençlerimizi kitaplarla buluşturmak daha fazla kitaplarla zaman geçirmesini sağlamak gerekiyor. Buradaki dijital ortamın da oluşturulmuş olması çocuklarımıza belli bir cazibeyi oluşturduğu anlaşılıyor. Biz yöneticilere düşen eğitim alt yapısındaki eksiklikleri tamamlayabilmek ve çocuklarımızı çevresindeki ülkemizdeki ve dünyadaki emsallerinin sahip olduğu imkanlara kavuşturmak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakamı Cinbir, Milli Eğitim Müdürü Çiftçi, İlçe Sağlık Müdürü Eren ve Ak Parti İlçe Başkanı Çetin ile birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!