Silifke'de festival hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Silifkede festival hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 11:53

Silifke'de festival hazırlığı

Haberin Devamı

MERSİN'in Silifke İlçesi, bu yıl 44’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali'ne hazırlanıyor. 
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, düzenlediği toplantıda festival hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Festivalin bu yıl daha coşkulu geçeceğini belirten Başkan Turgut "Festivalimizi bu yıl yine 20-25 Mayıs tarihleri arasında kutlamayı planlıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları topluluğu festivalimize renk katacaklar" dedi. Bu yıl festival alanında kıl çadırların kurulmasını sağlayacaklarını ifade eden Turgut, şöyle devam etti:
"Kıl çadırların yöremize özgü eşyalarla kurulması, yöresel yemek ve meyvelerin daha ağırlıklı satılması ve ikram edilmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Hafta boyunca sergi açılışları, tiyatro gösterileri, basketbol turnuvaları, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, Türk pop ve Türk halk müziği yarışmaları, belediye fasıl grubu konserleri, batırık yarışması, heykel sempozyumu ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalimizde her akşam birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak."
ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
Başkan Turgut, festival etkinliklerinin ücretsiz olacağını vurgulayarak, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!