Şili'den Mersin firmalarına yatırım daveti

Güncelleme Tarihi:

Şiliden Mersin firmalarına yatırım daveti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 16:23

Şili'den Mersin firmalarına yatırım daveti

Haberin Devamı

MERSİN’de iş dünyası ile bir araya gelen Şili Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jose Manuel Silva, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO), düzenlediği ülke tanıtım toplantısına Şili Ankara Büyükelçisi Jose Manuel Silva ve Şili Ticaret Ofisi Direktörü Özge Tüysüzoğlu Garate katıldı. Toplantıda konuşan Büyükelçisi Sılva, ülkesinin genel yapısı hakkında bilgi verdi. Türk havacılık işletmeleri arasındaki TAV’ın, Şili’nin başkentindeki Arturo Merino Benitez Santiago Uluslararası Havalimanı’nın terminal binasında iki özel yolcu salonu işleteceğini vurgulayan Sılva "Bu ticaret açısından çok önemli bir gelişmedir. Ticaretin artmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ise iki ülke arası ticari ilişkilerin bugünkü durumuna değinerek, "Latin Amerika pazarında önemli ticari ilişkimiz olan Şili ile ticaretimizin karşılıklı olarak artması için bugün bu toplantıya ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu. Ardından söz alan Şili Ticaret Ofisi Direktörü Garate ülkesinin yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!