Şile'de orman haftası kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Şilede orman haftası kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 19:08

Şile'de orman haftası kutlamaları

Haberin Devamı

 Nurcan KIRCALI/İSTANBUL,(DHA)-ORMAN Haftası nedeniyle Şile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda renkli görüntüler yaşandı.

Şile Karaburun Mevkii'nde gerçekleştirilen törende, Orman İşletme Müdürü Murat Çakır, Şile Belediye Başkan Yardımcısı M.Turan Temel, Şile Kaymakamı Salih Yüce birer konuşma yaptı.

"ŞİLE ORMANLARI İSTANBUL'UN AKCİĞERİ"

Orman İşletme Müdürü Murat Çakır, 1975 yılından bu zamana Orman Haftası'nın kutlandığına dikkat çekerek, "Şile'nin Ormanları İstanbul gibi büyük bir metropolün, akciğeri konumunda." dedi.

Şile Belediye Başkan Yardımcısı M.Turan Temel de, "Bütün insanlarımızın her kademedeki kişisi, ferdi gerçekten Ormanlara gereken saygıyı, ilgiyi, sevgiyi gösterirse, desteklerse ülkemiz çok daha farklı konumda olur." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL BİZE GÖZÜ GİBİ BAKMALI"

Şile Kaymakamı Salih Yüce ise, “Şile denilince orman, orman denilince akıla gelen yer Şile'dir. Yüzde 80 alanımız orman, Anadolu yakasının yüzde 50'si tüm İstanbul ormanlarının yüzde 25'i Şile'de. İstanbul'un havası Şile ormanları tarafından temizleniyor, İstanbul'un suyunu biz karşılıyoruz, çöpünü biz bertaraf ediyoruz, özellikle hafriyatını biz gömüyoruz.

Bu nedenlerle Şile Kaymakamı olarak her konuşmamda belirttiğim gibi İstanbul'un bize, Şile'ye gözü gibi bakması lazım." dedi.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'in konuşmasında Orman Haftası'yla ilgili bilgiler vermesinin ardından, İlçede okullar arası yapılan haftaya özel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Engelliler Okulu Müdürlüğü öğrencilerinin sergiledikleri gösteri ilgiyle izlendi. Horon tepen çocuklar, gösteri sonunda kol bastı oynadı. Protokolde oturan Şile Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Hava Kıdemli Albay Ali Beşir ve diğer katılımcılar oyuna dahil oldu.

Gösterilerin ardından 2 bin adet sahil çamı dikildi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!