Silahla vurulan güreşçilere sporculardan destek

Güncelleme Tarihi:

Silahla vurulan güreşçilere sporculardan destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 16:56

Silahla vurulan güreşçilere sporculardan destek

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki yağlı güreş sporcuları, güreşçiler Hakkı Aygün ile Mehmet Ali Avcı'nın tabancayla vurulmasına tepki gösterdi.

Yağlı güreş sporcuları Hakkı Aygün ve Mehmet Ali Avcı, 23 Mart günü Muratpaşa ilçesindeki bir restoranda Y.T. tarafından tabancayla vuruldu. Yaralanan iki sporcu hastanede tedaviye alınırken Y.T. ise çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Yağlı güreş sporcularının tedavisinin sürdüğü özel hastanenin acil servisi önünde bir araya gelen sporcular, ellerinde 'İki gencimizin geleceğini karartanlar adalet karşısında hak ettiklerini bulacaklar', 'Bu çete ve örgütlerinin şehir yerleşimine dur diyelim' yazılı pankart açarak, olayı protesto etti.

OLAYIN KASITLI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Avukat Fatih Berkan Kalelioğlu, başpehlivan Hakkı Aygün ile yağlı güreş sporcusu Mehmet Ali Avcı'nın Lara Bölgesi'nde gittikleri bir restoranda silahlı saldırıya uğradığı hatırlattı. Her iki sporcunun hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını ifade eden Kalelioğlu, “İki kardeşim, belki de çok sevdikleri güreş sporunu bir daha eskisi gibi icra edemeyecek. Sporcularımızın yaralanmasına neden olan şahısların bunu kasıtlı gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz" dedi.

SİLAH RUHSATI NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?

Sporcular Aygün ve Avcı'yı yaralayan şüphelinin daha sonra yakalanarak tutuklandığını belirten Avukat Kalelioğlu, saldırganın 42 suçtan dosyası bulunduğunu, suç kaydı olanların ruhsatlı silah alma hakkı bulunmadığını veya mevcut ruhsatlarının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Kalelioğlu, yönetmelik ve kanun hükümlerinde bu husus açıkça düzenlenmiş olmasına rağmen şehrin göbeğinde iki sporcuyu yaralayan şüpheliye bu ruhsatlı silahın nasıl verildiği veya neden iptal edilmediğiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundukları vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!