Silaha sınır getirdik

Güncelleme Tarihi:

Silaha sınır getirdik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, silah tasarısı üzerinde Alt Komisyon’un yaptığı değişikliklerin eleştirilmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Akbulut, tasarının amacının, silah edinme ve kullanımını kolaylaştırmak değil, tam tersine özenilecek bir şey olmadığını göstermek ve silah kullanımını kısıtlamak olduğunu savundu. Akbulut, dün yaptığı yazılı açıklamada, tasarının henüz İçişleri Komisyonu’nda ele alınmadığını anımsatarak şunları vurguladı:
“Hali hazırda mevzuatta silah edinme ve bulundurma hakkı sınırsız iken bu tasarıda, 5 adet ile sınırlandırılmaktadır. Silah taşıma ruhsatı için sağlık kurulu raporu korunmuştur. Av tüfeklerinde, halen 6136 sayılı kanuna göre çıkarılan Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yönetmelikte yer alan 18 yaş sınırı kanun kapsamına alınmaktadır. Diğer silah ve tabancalarda ise 21 olan yaş sınırı aynen korunmuştur. Tasarı, askeri silahları kapsam dışı bırakmaktadır. Hal böyleyken Hükümet tasarısı ve İçişleri Alt Komisyon Raporu’nda yer almayan konuların basında çarpıtılarak yer verilmesi üzücüdür. Tasarıda, silah taşıyabilecek kişiler sınırlandırılıyor. Tasarı, kamuoyu duyarlılığı yeniden gözden geçirilerek, asıl komisyonda zamanı geldiğinde ele alınarak, yeniden düzenlenebilecektir.”
Alkollü taşıyana ceza
Silah ruhsatı alabilmek için haklı bir neden bulunması gerektiğini vurgulayan Akbulut, tasarının getirdiği bazı yenilikleri şöyle aktardı: “Silahın güvenlik muhafazası için fiziki tedbir almış olması. Verilen ruhsatlara ilişkin bilgilerin merkezi bir sisteme kaydedilmesi. Bar, pavyon, gazino, gece kulübü gibi alkollü içki tüketiminin yapıldığı eğlence yerleri, dernek lokalleri ile düğün törenlerinin yapıldığı kapalı yerlere silahla girilmemesi. Tutuklananların silahlarının alınması. Taşıma ruhsatlı olsa bile açıkta silah taşıyana ceza verilmesi. İzinsiz tamirhane ve poligon açana ceza verilmesi. Alkollü halde silah taşıyana ceza verilmesi. ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!