Sıla-i Rahim ne demektir, ne anlama gelir?

Güncelleme Tarihi:

Sıla-i Rahim ne demektir, ne anlama gelir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 12:06

Sıla-i Rahim kelimesinin anlamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gündemde yaşanan olayların ardından kimi zaman kullanılan Sıla-i Rahim, bir gelenek olarak günümüze kadar taşınmış bir anlayıştır. Peki Sıla-i Rahim kelimesi nerden gelir, tam anlamı nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı

Haberin Devamı

Sıla kelimesi, kavuşmak, ulaşmak, vuslat anlamına gelir. Sıla; “ulaşmak”,“ kavuşmak” manasına gelen “vusul” kökünden gelmektedir.

Rahim; kelime olarak rahmetten gelir. Rahmet “acımak”, “şefkat duymak ” manalarını taşır.

Akrabalık, hısımlık, yakınlık, kuvvet, karabet gibi farklı kelimelerle dile getirilen beşeri yakınlığı ifade eder. (Fîrûzâbâdî, İbnü'l-Esir) Bir nesneyi bir nesneye ulaştırmak bitiştirmek ve eklemek manasındadır.

Sıla-i rahim: Hısım akrabayı ziyaret emek ve onlarla görüşmek ve mektuplaşmak; alakayı devam ettirmek akrabanın kusurlarını affetmekdir. İslam dinin en önem verdiği konulardan biridir. Sıla-i rahim, akrabalar, yakınlar arasındaki bağı ve iletişimi sağlam tutmak bu ilişkileri koparmamaktır. Akrabalık ilişkilerinin iyi olması için karşılıklı saygı sevgi ve yardımlaşmanın güçlü olması gerekir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!