Şıklığınızda ünlülerin imzası var

Dünya, Hollywood yıldızlarının, top modellerin giysi ve makyaj koleksiyonlarından, kendi adlarını taşıyan parfümlerinden bahsediyor.

Tüm bu ürünlerin kapış kapış satılmasının nedeni, sadece onlara duyulan hayranlık değil, büyük bir ustalıkla yaratılmış olmaları.

Jennifer Lopez, moda haftalarında birbirinden şık tasarımlarıyla boy gösteriyor. Her sezon parfüm koleksiyonuna bir yenisini daha ekliyor. Şu sıralar yeni bombası; "Live". Heidi Klum, terliklerden sonra şimdi de "Very Sexy Make Up" ile sahnede... Ve Kate, Sienna, Scarlett, Penelope... Hepsi de dünyanın en güzel kadınları arasında gösteriliyor. Bu yıl, kendi koleksiyonlarını yaratarak, güzellik ve moda alanında, modellerin ve aktristlerin de çok başarılı olacağını kanıtladılar. Sienna ve kız kardeşi Savannah Twenty8Twelve, top model Kate Moss, "Kate" adlı parfümü ve Top Shop için yarattığı giysileri, Scarlett Johansson Reebok tasarımları, Penelope ve Monica Cruz, Mango koleksiyonlarıyla özellikle sonbahar-kış alışverişlerine yön verdiler. Onlar, moda ve güzellik dünyasındaki bu "hızlı" çıkışlarını bakın nasıl anlatıyorlar:

Reebok

İhtişamı ve lüksü yansıtan tarzıyla Scarlett Johansson ilk tasarım denemesini Reebok spor markasının çatısı altında gerçekleştirerek herkese sürpriz yapıyor. Koleksiyonunun adı; "Scarlett hearts RBK". Ünlü yıldız koleksiyonu oluşturma aşamasında, Reebok yaratıcı ekibiyle birlikte New York sokaklarında günlerce dolaşarak, beğendiği vintage mağazalarına girmiş. Logo’daki kalbi, giyenlerin bir ayrıcalık hissetmelerini istediği için tasarladığını belirtiyor. Scarlett’e göre yaratılan tüm parçalarda, kadınların "bayılacakları" kıvrımlar var. Detaylar, tasarımların özünü oluşturuyor. Taytlar, deri, spor çizmeler, spor ayakkabılar, gündelik şıklığınızda da söz sahibi.

Kate Moss

Top Shop

İngiliz moda devi Top Shop, top model Kate Moss ile bu yıl da işbirliğini devam ettirdi. Moss, kış sezonunun trendlerine, kendi zevkine göre, değişik kumaşlar ve tarzlarla yeniden hayat verdi. O, ilhamını 70’lerden alıyor; özel dikim ceketlerin içine şifon bluzlar veya çizgili trikolar giydiriyor. Biraz hanım hanımcık, biraz da punk bir yanı var ortaya çıkan kombinasyonların... Çünkü diğer mankenin üzerinde deri, motorcu ceketi, kalın zımbalı bir kemer görebiliyoruz. Şimdilerse ise Kate Moss’un gündeminde yeni parfümü "Kate" var. "Parfümüm de benim gibi, su ve sabundan... Ama çok seksi..." diyor.

Sienna - Savannah Miller

Twenty8Twelve

"Eklektik" kız kardeşler olarak tanımlanıyorlar. Stil ikonu Sienna Miller’ın zevkini, stilist olan Savannah’nın da teknik bilgisini ortaya koyduğu Twenty8Twelve (Sienna’nın doğum günü 28 Aralık anlamında) koleksiyonunda bunu doğruladılar. Onlara en sevdikleri aksesuvarlar sorulduğunda; Sienna, Hindistan’dan aldığı gümüş kaplama bilezikleri, Savannah ise astleyclarke.com’dan sipariş ettiği altın, küçük taşlı küpeleri örnek veriyor. Gece için, iki kız kardeşin kadınlara önerisi, kendi markalarında yer alan siyah elbiseler, Raven adlı ceket ve Matthew Williamson tasarımları. Gardıroplardan bu kış eksik olmaması gereken parçalar ise her ikisine göre farklılık gösteriyor. Sienna, vintage parçaların stili çok kişiselleştirdiğine inanıyor. Savannah’nın tercihi ise vücut hatlarını ortaya çıkaran bir jean.

Mango

İkli, Mango’nun sonbahar-kış koleksiyonu için 31 parça tasarım yaptı. Bol kesimli pantolonlar, elbiseler, jileler, 50’li yılları andıran ve pantolonların üzerine giyilebilen elbiseler ve el örgüsü başlıklar... Cruz kardeşlerin kendi tarzlarını yansıtan parçaların yer aldığı ve sınırlı sayıda üretilecek bu koleksiyon, fazlasıyla şehirli.

MODA HABER

Yeni yıl hediyeleri

Orka Group markaları Damat, ADV, D’S Damat ve Tween ürün katalogunda hem indirim hem de hediye çeki sunuyor. Her tarza uygun seçeneklerin yer aldığı markalarda gündüz ve gece için sadece giysiler değil, aksesuvarlar da var. Yılbaşı alışverişinizi tamamlamadan önce mutlaka bir göz atın.

Şehirli ve renkli bir koleksiyon

Koton modanın izinden giden kış koleksiyonunda yine farklı temalara yer verdi. Şehirli kadın ve erkeğin gününün her anına uyum sağlayacak kıyafetlerin çıkış noktası, silüet ve kumaşlara odaklanan minimal tasarımlar. Bunların birçoğunda süslemeler minimumda tutulurken, bir kısmında kullanılan teknolojik kumaşlar dikkat çekiyor.

Ayakkabı bir tutkudur

Dorothy Perkins, ayakkabı ve çanta koleksiyonuna sezonun trendlerini yansıtan birçok model ekledi. Tasarımlar arasında süet modeller, bilekte botlar, bantlı babetler, büyük el çantaları geçmişe dönüş yaşanan bu dönemde biz kadınların gardıroplarının anahtar parçaları arasında yerini alıyor.

Madalyonun öbür yüzü

Moda, B planını devreye soktu. Yani artık kadınların kendilerini daha seksi hissetmeleri ve fark edilmek için dekolteleri bir silah olarak kullanmalarını istemiyor. Gerçi, artık bu erkeklere de çok itici geliyor olmalı ki, yapılan araştırmalarda erkekler, dekolteyi kullanmayan kadınları daha çekici buluyormuş. Gizemli görünen bir kadının, kendine güvenini sorgulama gereği duymuyorlarmış. Peki bu tasarımlara nasıl yansıyor? Yaratıcı ruhlar, seksi, çarpıcı, zarif, gösterişli, yani sergilemek istedikleri her detayın keşfedilmesi gerekliliğine inanıyorlar. Bu nedenle yeni hedefleri, sırtta veya söz konusu bir ayakkabıysa, topuklarda yoğunlaşmak.

Fiyonklar, stras taşlar, zincirler ve fermuarlar artık "arka planda"; yeni seksi anlayışına farklı bir boyut kazandırıyorlar.

Sırttaki kavisi ortaya çıkaran derin dekoltelerin dozunu artırmak isteyenlere bir sözümüz yok. Ama güzel bir dekolte, tende şık bir fiyonk veya kemik, zincir bir detay, her şeyi değiştirebilir. Ralph Lauren çıplak tende kumaşlarla oynuyor. Antonio Marras, ise tasarımdaki ustalığını ceketinin arka kısmına saklamış. Katlat, drapeler uzun ya da kısa, her tasarıma uyum sağlıyor. Mischa Barton gece elbisesiyle, Kate Hudson ise gömleği ve eteğindeki hareketi işte böyle gösteriyor bizlere.

Ayakkabı tasarımlarında ise topuklarda bir "ihtişam" var. Burada devreye Swarovski taşlar, ayna kaplamalar ve zincirler giriyor. İri fiyonklar ise yine ayak uçlarında bileklere taşınmış. Tüm bunların varlığı yetmiyor elbette. Top sizde; çünkü bunu sergilemek de bir uzmanlık konusu...
Yazarın Tüm Yazıları