“Sıkletimde daha iyisi varsa, buyursun gelsin”

Güncelleme Tarihi:

“Sıkletimde daha iyisi varsa, buyursun gelsin”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 11:18

Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar 40 kiloda, dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan halterci Nazmiye Muslu, rakiplerinden korkmadığını belirterek, “Sıkletimde daha iyisi varsa buyursun gelsin, bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Excel Arena'da 109 kiloluk kaldırışıyla dünya ve paralimpik rekoru kıran Nazmiye Muslu, Anadolu Ajansı'na konuştu.

Oyunlar öncesinde, madalya kazanamaması halinde sporu bırakmayı düşündüğünü belirten milli halterci, “Kesinlikle rakiplerimden korkmuyorum. Bu sıklette benden iyisi varsa buyursun gelsin diyorum. Bu madalyayı Türk halkına hediye ediyorum” ifadelerini kullandı.

HARİKA NAZMİYE

Pekin 2008'de madalya alamamasının kendisinde büyük bir hırs oluşturduğunu dile getiren milli sporcu, 4 yıldır ara vermeden büyük bir gayretle çalıştığını kaydetti.
Rekorunun aslında daha da yüksek olabileceğini, ancak oyunlar öncesinde geçirdiğini sakatlık nedeniyle antrenmanlara ara vermek zorunda kaldığını ifade eden Muslu, “Sıkletimde benden iyisi varsa bekliyorum. 40 kiloda herkes siteye girdiğinde, 'Nazmiye Muslu'nun rekoru' diye okunmasını istediğim için bugün bu rekoru kırdım. Nasıl Naim Süleymanoğlu'nun, Halil Mutlu'nun, Nurcan Taylan'ın isimleri her yerde geçiyor, benimki de geçsin” diye konuştu.

NAZMİYE MUSLU'DAN ALTIN MADALYA - FOTO GALERİ

“Rekorun kilosunu rakiplerimiz belirledi”

Son hakkında 109 kiloyu belirlerken rakiplerine göre hareket ettiklerini kaydeden milli sporcu, “Eğer onlar 109 kilo verselerdi biz daha üstünü verecektik” dedi.

NAZMİYE'NİN EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

Haltere 2005 yılında istemeden başladığını dile getiren Muslu, “Severek yapmadım. Annem zorladı. 'Gideceksin, yapacaksın' dedi. Daha sonra dereceler birbirini kovaladı” diye konuştu.

Salondaki seyircilerin kendisine verdiği destekten de memnun olan milli halterci, şunları kaydetti:
“Salonda mükemmel bir destek vardı. Zaten onların bağırmaları, alkışları beni daha çok heyecanlandırdı. Ben iki gündür hiç uyuyamıyorum. Hiçbir müsabakada bu kadar heyecanlanmamıştım. Fakat içeriye girince bende heyecan kalmadı. Bir de 'ben bu madalyayı alacağım' rahatlığı vardı.”

MERAM BELEDİYESİ'NDEN ŞAMPİYON MUSLU'YA KUTLAMA

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK MUSLU'YU KUTLADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!