'Sıkıntıların çözümü alternatif turizm'

Güncelleme Tarihi:

Sıkıntıların çözümü alternatif turizm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 14:05

'Sıkıntıların çözümü alternatif turizm'

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - TİTREYENGÖL Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, turizmde yaşanan sıkıntılara çözümün alternatif turizmde olduğunu söyledi.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) Manavgat Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyeleri tarafından düzenlenen kariyer sohbetlerinin konuğu TİSOYAB ve Nashira Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan oldu. Manavgat'ta yaşanan sıkıntıların reçetesinin alternatif ve kongre turizmi olduğunu anlatan Aydoğan, Manavgat'taki çeşitliliği ön plana çıkararak turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Turizmde devletin bir planlaması olması gerektiğini, yatak sayısının her geçen gün plansızca artığını kaydeden Aydoğan, plansız şekilde sürekli otel yapıldığı için turizmde negatif etki yaptığını aktardı. Aydoğan, şunları söyledi:
"Almanya'da 252 odalık devletten aldığımız yeri butik otel yapmak istedik. Başında bunu da planlayarak girdik. Ama önce orada yaşayanlar karşı geldi. '252 burayı mahveder' dedi. Ondan sonra Otelciler Birliği de karşı çıktı. Gürültü ve kirlilik sağlayacak diye çevreciler karşı geldi. Şehir meclisinde 3 defa toplantı yapıldı, mahkemeye çıkar gibi burada savunma verdik. Büyük bir işletme yapmayacağımızın butik otel yapacağımızın garantisini verdik. İzinleri ancak o şekilde alabildik."
Program sonunda Aydoğan'a, TOBB Antalya GGK İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Tanır ve MATSO üyeleri tarafından plaket ve ilçenin yöresel ürünleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!