Sıkı karın kaslarının yolu bu besinlerden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Sıkı karın kaslarının yolu bu besinlerden geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 13:35

Karın kası yapmak isteyenlerin sadece egzersiz yapması yetmiyor! İşte tüketilmesi gereken besinler...

Haberin Devamı

Vücut geliştirme egzersizleri yapan kişiler için karın kası ayrı bir öneme sahip. Karın kasının gelişmesinde yapılan çalışmalar dışında dikkatli ve düzenli bir beslenme programı da uygulamak gerekiyor.

İstenilen karın kaslarına sahip olabilmek için vücudunuzdaki genel yağ oranının az ve kilo ile orantılı olması gerekiyor. Bazı yiyecekler, düşük yağ oranlarına sahip olduğu için kasların doğru bir şekilde gelişmesini sağlıyor. Beslenme ve diyet uzmanları tarafından önerilen, karın kası için de yararlı olan besinler şu şekilde:

Elma

Karın kasının gelişimi için ideal vücut yağ oranının korunması gerekiyor. Spor yaparken çok fazla enerji harcandığından bazen yağ oranı yüzde 5 ile yüzde 8 oranlarına gerileyebilir. Bu gibi durumlarda açlık hissi ortaya çıkıyor. Karın kası diyeti gibi çok düşük kalori içeren diyetlerde açlığın giderilebilmesi için ara öğünlerde elma yemek gerekiyor. Çok uygun bir karın kası yiyeceği olarak görülen elma, düşük kalorisi ve şeker oranıyla spor esnasında ve sonrasında hissedilen açlığı ortadan kaldırıp, enerji veriyor.

Haberin Devamı

Sıkı karın kaslarının yolu bu besinlerden geçiyor

Balık

Uzun süreli tokluk hissi vermesi, Omega-3, kalsiyum ve protein bakımından zengin olması nedeniyle balık, çok önemli bir diyet öğünü. Öğle ve akşam yemeklerinde ızgara şeklinde ve yağ oranı açısından daha sağlıklı olan somon, çupra ve levrek gibi balıkları tercih edebilirsiniz.

Badem

Gün içindeki enerji ihtiyacınızı önemli oranda karşılayan besinlerden bir diğeri badem. İçerisinde bulunan yağ asitleri hem kalbi hem de vücudunuzdaki yağ oranını koruyor. Spor öncesi ve sonrasında badem yiyerek karın kası gelişimine yardımcı olabilirsiniz.

Sıkı karın kaslarının yolu bu besinlerden geçiyor

Yumurta

Uzman diyetisyenler, karın kası diyetlerinde kalsiyum kaynağı olarak genelde süt yerine yumurtayı öneriyor. Özellikle kahvaltılarda yumurtayı haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. Böylece uzun süreli tokluk hissine de sahip olursunuz.

Peynir

Haberin Devamı

Protein, kemik ve kas gelişimine sağladığı faydanın yanında tokluk hissi verdiği için kilo kaybına ve vücuttaki yağ oranının azalmasına da yardımcı olur. Peynir içerisinde bol miktarda protein bulunur ve karın bölgesindeki kasların gelişimini sağlar.

Sıkı karın kaslarının yolu bu besinlerden geçiyor

Tavuk ve kırmızı et

Karın kaslarının gelişmesi için protein tozu yerine tavuk ve kırmızı eti tercih edilmesi çok önemli. Tavuk veya kırmızı et, öğünlerde ızgara olarak her gün en az bir porsiyon tüketilmelidir.

Yulaf ve fıstık ezmesi

Protein alımının yüzde 30-40 oranında artırılması demek 12 hafta içerisinde 5-6 kilo kaybedilmesi anlamına gelir. Bu da karın kasları için çok önemli bir adımdır. Yulaf gibi lif bakımından zengin olan besinler sindirim sistemine faydalı olduğu için kilo verilmesini kolaylaştırır. Fıstık ezmesi de karın kası egzersizlerinde kaybettiğiniz enerjiyi sağlıklı bir şekilde karşılamanızı sağlar.

BAKMADAN GEÇME!