Şike mahkemesinde 4. duruşma sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Şike mahkemesinde 4. duruşma sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 09:27

"Futbolda şike" iddiaları üzerine 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın dördüncü duruşması sona erdi. İddianamenin okunması tamamlanırken, tahliye taleplerinin Cuma günü değerlendirilmesine karar verildi. Cemil Turan'ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Fenerbahçe Başkanı "Babayı çıkarız" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bugün 352. sayfadan itibaren okunmasına devam edilen 401 sayfalık iddianame, saat 12:30'da bitti. Verilen aranın ardından Silivri'de yapılan 4. ve son duruşma saat 13:30'da sona erdi. Şike davası tutukluları, 15:30'da Metris Cezaevi'ne sevkedildi.

SAVUNMALAR PAZARTESİ

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekici, dördüncü duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Duruşmayı 3-5 ay ileri atmayacağız. Pazartesi günü devam edeceğiz. Davanın bütünlüğü için önce Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların, saha sonra Aziz Yıldırım'dan başlayarak diğer sanıkların savunmalarını alacağız" dedi.

Pazartesi günü savunmalara başlamadan önce görevsizlik ve yetkisizlikle ilgili talepleri değerlendireceklerini vurgulayan Ekici, tahliye taleplerini ise Cuma günü alacaklarını söyledi.

EFSANE KADRO SİLİVRİ'DE / WEB TV

AZİZ YILDIRIM'DAN OLGUN PEKER'E

Duruşmaya ara verildiği sırada basın mensuplarına ""Olaylar iddianamedeki gibi değil, savunmamı belgelerle yapacağım" şeklinde açıklama yapan Olgun Peker'in yanına gelen Aziz Yıldırım'ın, "Ne anlatıyorsun. Adam (Mayıs'a kadar tutuklusunuz) diyor" sözleri dikkati çekti.

"SEN ÇIK, BEN YATARIM"

Fenerbahçeli olarak bilinen 'Taka Mehmet' lakaplı Mehmet Bastoncu, salonda Aziz Yıldırım’a "Sen çık, ben yatmaya razıyım" şeklinde seslendi. Fenerbahçe Başkanı ise "Benim rahatım iyi" yanıtını verdi.

SİLİVRİ'DE DEV KADRO

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, efsane futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, Bayan Voleybol Takımı Menajeri Violet Duca'nın aralarından bulunduğu isimler, destek için geldikleri Silivri'de duruşmayı izliyorlar. Fenerbahçe'nin 1988-1989 sezonunun efsane kadrosundan ise Silivri'ye sadece 3 isim gelmedi. Avusturalya'da bulunan kaleci Toni Schumacher, Teknik Direktör Todor Veselinoviç ve Müjdat Yetkiner'in duruşmaya gelemediği ,ama Yıldırım'a mesaj gönderdiği öğrenildi.

"HOCAM ELİNİ KALDIR ELİNİ"

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım'a destek veren isimlerin tek tip sarı-lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a gülerek, "Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini" dediği duyuldu. Bunun üzerine Kocaman, el sallayarak Yıldırım'ı selamladı.

RIDVAN: ÇOK ÜZÜLDÜM

Duruşmaya verilen arada Rıdvan Dilmen, basın mensuplarına "Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşanalar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" şeklinde açıklama yaptı.

Eski futbolcu Oğuz Çetin ise ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, “Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla” diye konuştu.

"ARMA NAMUSUMUZ, ÇUBUKLU ŞEREFİMİZ"

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilerine destek olmak için duruşmaya gelenlerin Silivri'den ayrılmaları sırasında, 'Paşalı' olarak bilinen Fenerbahçe taraftarı, "Arma namusumuz, çubuklu şerefimiz" yazılı bir pankart açtı. Pankartı gören 30 kişilik grup da destek sloganları attı.

CEMİL TURAN'A ŞOK YANIT

Bu arada Cemil Turan'ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Aziz Yıldırım, "Babayı çıkarız" diye cevap verdi.

YILDIRIM'IN İLK SORUSU

Neşeli bir yüz ifadesiyle duruşma salonuna gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemeyi takip eden basın mensuplarına dönerek, "Memlekette durum nasıl?" sorusunu yöneltti. Yıldırım'ın sürekli olarak sağ kolunu tutması ise dikkat çekti. Yıldırım dünkü duruşmada 'Sağlığınız nasıl' diyen habercilere "Sağ kolumda bir sıkıntı var" demişti.

ÜYE HAKİM DE HEYETTE

Mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay da 4. duruşmada heyetteki yerini aldı.

AZİZ YILDIRIM: BU İKİ MAÇA BAKIN

DAVANIN İKİNCİ GÜNÜNDEN AYRINTILAR

Haberin Devamı

DAVADA İLK GÜNÜN TÜM AYRINTILARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!