"Şike konusu bizim için kapanmıştır"

Güncelleme Tarihi:

Şike konusu bizim için kapanmıştır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 21:37

Türkiye Futbol Federeasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, NTV'de %100 Futbol'a konuk oldu. Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay’la Türk futbolunu ve gündemi değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Demirören'in konuşmasından satır başları;

"DONK ART NİYETLİYDİ"

- Dünkü maça federasyon başkanı olarak bakış açım dünyada bir ilk yaşandı, Türkiye'de ilk olay ise taraftarın sahaya girip futbolcuyu tekmelemesi. Beşiktaş başkanı Orman beni aradı. Bu maçta bir kural hatası varsa bizim yönetimimiz ona cevabını verir. Benim yönetimimde haksızlık olmaz Performans düşüklüğü hakemlerde yaşanıyor doğru ama kimse art niyet aramasın. Bizim federasyonumuz dünkü maçta bir hata varsa var diyecektir. Şu ana kadar bir başvuru yapılmadı. Başvuru yapılırsa değerlenireceğiz.
- Fernandes'e yapılan doğru değil, asıl sorun Fernandes maçı terketseydi oluşacaktı. Bana göre Kasımpaşalı oyuncu art niyetliydi. Çünkü o pozisyon gol olabilirdi. Ama Donk art niyetliydi.
- Bilmeden yaptığım hataları söylüyorum. Taraftar istedi diye beyanat verilmez. Dünkü oyuncunun eline topu aldığı dakikaya kadar herkes atacağını bekliyordu. Beşiktaş'a bilinçli yapılan bir şey yok. Hata muhakkak olmuştur ama kasıtlı olarak hiçbir hakemin karar verdiğine inanmıyorum inanmak istemiyorum. Kanıtlayan varsa savcılığa gitsin tabiki.
- Raporun değiştirilmesi kessinlikle söz konusu değildir. Hak varsa kimse bu hakkı yiyemez.

"YÜCE ATATÜRK'Ü BİZE SORMADILAR"

- Yaptıkları hareketi takdirle karşılıyorum ama bize sormalıydılar, Bu prosedür olarak yanlıştır. Federasyondan izin alamadan yapamazsınız, ne giyerseniz giyin. Federasyon kurallarla işler bu kuralları kişiler için bozamazsınız. Ondan sonra kimseye ceza veremeyiz. UEFA'ya soruluyor da federasyona neden sormuyorlar.
- Yurt dışında konunun konuşulmasına sadece şunu söylüyorum bir şaklabanın çıkıp konuştuğu bir şey. Yüce Atatürk sevgisi ve saygısını tartıştırmam, ama ben prosedürü uygulamak zorundayım. Fethiyespor bize sorsa ve izin vermesek bu tartışmalara katılırdım.
- Rabia işareti siyasi mesaj değil, talimatlara göre hareket etmek zorundayız ve öyle yaptık.
-Herkesin görüşüne saygım var benim olduğum yerde eşitsizlik yapılmaz. Disiplin kurulu bizden farklıdır. hem disiplin hem tahkim kurulundaki arkadaşların iyi niyetli olduklarına inanıyorum.
-Bizler gelip geçiciyiz, kurum kalıcı, Federasyon bir karar alırken futbolun geleceği ile ilgili karar alır. Tabiki tartışılır kararlar ama futbolun geleceği için varız.
- Federasyon'un üstünde hiçbir kulüp yok. Disiplin kurulunun nerde olduğunu bilmiyorum.

"BİZİM İÇİN ŞİKE KONUSU KAPANMIŞTIR"

- Bizim kurumlarımız bir karar verdi. Yargının kararı bizi bağlamıyor. Trabzon'un ikinci başvurusunu da reddetti. Şike olayı Federasyonumuzca kapanmıştır. UEFA şahıslara ceza verirse bizi bağlamaz kulüpleri bağlar.
- Siyaset futbolun içinde değil ama tribünlerde siyaset var. Futbolu hatasıyla seviyoruz, siyaseti tribünlere getirmek futbola getirilen en büyük bomba.

"MAÇLARA GİTMEK FUTBOLA BİŞEY KAZANDIRMAZ"

- Ben maçlara neden gidemeyeyim, ne olacak ki! Benim tek korkum var yaratan. Federasyon başkanının maçlara gitmesi şov. Bizlerde kulüp başkanlığı yaparken federsyonun maçlara gelmesini eleştirirdik. Maça gitsem
futbola gitsem ne katkım olacak gitmesem ne katkım olacak. Geçelim bunları vizyonumuzu genişletelim.
- Bizim herkesle ilişkimiz iyi kimseyle sıkıntımız yok herkese el uzatırız, kulüplerimizle varız. Bizden şikayetçi olabilirler ama art niyetli diyemezler...
- Bizi eleştiren veya yazan her zaman konuşma şansı bulur, ben cevap verdikçe uzar.
- Ben herkese randevu veririm federasyonumuz şeffaftır ve herkese kapımız açık.
Futbolda kalitenin artmasını istiyorsak maç sonrası belli görüntülerin yayınlanması gereklidir. Ben Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptığımda da, Federasyon başkanlığımda da başvuru yaptım ama maalesef kurallar belli görüntü hiçbir şekilde verilmiyor.

NEDEN FEDERASYON BAŞKANI OLDU?

Kaderin ve alın yazısının karşısında duramazsın.Kader ve şartlar Beşiktaş başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı ve Federasyon başkanı yaptı. Bu işin paran var ve servetle alakalı bir durum değil. Benim servetim kalbimin zenginliği. Hata yapmamam imkan yok, çalışan insan hata yapar. Çalışmayan insan sadece dedikodu yapar.

FATİH TERİM'İN GALATASARAY'DAN AYRILMASI

Benim Galatasaray'la aramı kimse açamaz. Bugün yönetici sıfatıyla konuşan kişilere şunu söylüyorum rahmetli Canaydın'ı örnek alsınlar. Fatih hocayla görüştük geçici olarak bize gelmesine teşekkür ederiz. Ama sonradan Galatasaray'la bağlarının kopması o tamamen Fatih Hoca ve Galatasaray arasında.

"FATİH HOCAYA SÖZLEŞME TEKLİFİ BENDEN GELDİ"

- Fatih hocamızın tecrübesiyle kalıcı olarak tüm turnuvalara katılabilmek.
- 1.5 yılım kaldı, görev sürem bitince zaman gösterir yeniden aday olmam.
- Hocamız belli bi yaşa geldi onunda en büyük emeli kalıcı bir başarı ve büyük bir organizasyonda kupa almak.
- Fatih Hoca'ya sözleşme teklifi benden geldi.
- 30 senelik Riva tesislerini biz başlattık, Bu tesisler Federasyona 15 trilyon kaynak sağlayacaktır. Biz göreve geldiğimizde 40 trilyon olan parayı 100 trilyona çıkardık.
- Milli takıma ait bir stad düşünüyoruz.
- Olimpiyat Stadı'nı biraz küçülterek Milli Takım stadı yapmayı düşünüyoruz. Bakanımız sağolsun destek veriyor.

- Ben kulüp başkanıyken de maçların gündüz oynanması taraftarıydım. Yayıncı kuruluşun ve kulüplerin reklam v.s gelirleri için akşam maçları oynatılıyor. Bunda yapacak bişey yok.

"KULÜPLER İSTEMİYOR DİYE HAKEM GÖNDERMEMEZLİK OLMAZ"

- Benim Zekeriya hocaya özel ricamdı bir kulüp hakem istemiyor diye göndermemezlik yapmayalım diye. Hakemliğimiz iyi yerlerde. Eskiden maç izlerdik şimdi hakem izliyoruz. Hatalar var ama konuşarak çözülür. Zekeriya hocanın hatası vardı ama dürüstlüğünden şüphe olamaz.

YABANCI SAYISI

Biz ne karar alıyorsak futbolun geleceği için alıyoruz. Kulüplerin mevcut mukaveleleri olduğu için kademeli olarak üçe böldük. Üç senelik olarak karar alındı. Kulüpler buna göre planlama yapıyor zaten. Aldığımız kararları değiştiremeyiz. Sorun olursa tüm kulüplerle oturup kararı birlikte vereceğiz. Yabancı sayısı azaldıkça Anadolu takımları üç büyüklerle daha iyi rekabet etmeye başladı. Bizim aldığımız karar kessin, kademeli olarak yabancı sayısında azalma olacaktır. UEFA'da en çok dosyası olan ilk ülkelerin başındayız. Çok paralar ödeniyor yabancılara. Bencillik yapılmamalı Türk futbolu için olmalı her şey. Bu büyük bir pasta, Türkiye'de büyük bir sektör futbol, bunu düzeltmek hepimizin işi sadece bizim değil. Bir karar aldık ve o kararın arkasında duracağız.

- Hem Trabzon'umuz hem Galatasaray'ımız inşallah iyi bir yere gider. Trabzon Juventus'u yener buna inanıyorum.
-Her kulübe eşit seviyedeyim Fikret Orman benim çocukluk arkadaşım o ayrı bir konu ama her kulübe eşit mesafedeyim. Kulüp başkanlarımızın bir araya gelerek yabancılara bu kadar paraların verilmemesi lazım.
- Marka değerimizde problem var. Bir markayı hırpalarsan marka değeri düşer,. Futbolun marka değerinin düşmesi kulüpleri etkiler.

- 6222 hakimlerimizle savcılarımızla, polisimizle bu yasayı uygulamak için mücadele veriliyor.
- Futbolseverlerden isteğim tabiki hata olacak beyanatlar, yapılan konuşmalar kışkırtılarak yapılmasın.
- Şiddet sporun içinde kanayan yara bunları hep birlikte düzeltelim.
- Hata olur ben ve arkadaşlarımda güvensizlik olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!