Şike davası'nda gerekçeli karar açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:00

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın beraat ettiği davada gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli karar 287 sayfadan oluşuyor.

Haberin Devamı

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık 9 Ekim Cuma günü  "örgüt kurma" ve "üye olma", "şike" ve "teşvik primi' suçlarından ayrı ayrı beraat etmişti.

Çağlayan'da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 36 sanığın beraat ettiği davada gerekçeli kararını açıkladı. 287 sayfadan oluşan gerekçeli karar bugün UYAP'a yüklendi.

"FENERBAHÇE BÜYÜK BİR TARAFTARA SAHİPTİR"

Gerekçeli kararda, Aziz Yıldırım'ın 1998 yılından beri Fenerbahçe kulübü başkanlığını yürüttüğü, Fenerbahçe'nin Türk futbolunda '4 büyükler' diye tabir edilen kulüpler arasında bulunduğu ve diğer büyük kulüpler gibi büyük bir taraftara sahip olduğu belirtildi.

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı

Haberin Devamı

"AZİZ YILDIRIM'IN CEZALANDIRILMASININ GEREKTİRİR MAHİYETTE YETERLİ VE KESİN DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

Gerekçeli kararda, "Kulübün tüm Türkiye'de taraftara sahiptir, bu ölçüde de Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübü ile tanınmış ve özdeşleşmiş bir kişidir. Diğer örgüt üyeleri ise Fenerbahçe Spor Kulübünde yönetici durumundadırlar. Yukarıda da bahsedildiği gibi Fenerbahçe bir spor kulübüdür, başkanı ve yöneticisi vardır, bu başkan ve yöneticiler arasında bütün spor kulüplerinde başkanın diğer üyeler üzerinde bir ağırlığının olması onlara söz geçirmesi normaldir. Örgüt başkan ve üyelerine bakıldığında örgüt başkanı Aziz Yıldırım ve üyelerinin kulüp yöneticileri oldukları, bu haliyle zaten mevcut düzenli işleyen yasa gereği kurulan bir kulüp ve yönetimi vardır, yönetimle idaresine bakıldığında kendi işinde bir bütünlük, bir birlik ve hatta bir hiyeraşi bulunması gerekir. Bu nedenle örgütün varlığı somut olayımızda düşünülemez ve kabul edilmeyeceğinden örgüt suçundan sanık Aziz Yıldırım'ın cezalandırılmasının gerektirir mahiyette yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir" denildi.

"HER TÜRLÜ ŞÜPHEDEN UZAK DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATLERİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

Haberin Devamı

Gerekçeli kararda, "Mahkememizce usulsüz yapılan dosyada mevcut dinleme ve izleme kararlarının hükümde kullanılamayacağı ve esas alınmayacağı, bu nedenle şike nedeniyle yargılanmakta olan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının şike ve teşvik primi verme suçundan cezalandırılmasını gerektirir dosyada yeterli kesin, her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!