Şike Davası bitti! Hepsi beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 00:18

Yenilenen Şike Davası'nın 6. ve son duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcı Abdullah Mirza Coşkun, bir önceki duruşmada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar için beraat istemişti. Mahkeme, sanıkların 'suç örgütü kurmak' ve 'şike' suçlarından beraatlerine karar verdi. Ayrıca, tüm DVD ve tapelerin de imhasına karar verildi. Kararların oybirliği ile alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanığın “şike” ve “örgüt” suçundan beraatine karar verdi.

AZİZ YILDIRIM'A VERİLEN BÜTÜN CEZALAR İPTAL
Heyet, sanık Aziz Yıldırım'a “örgüt kurmak” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle Yıldırırım'ın beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanık Yıldırım hakkında Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda İBB, Karabük, Ankaragücü ve Sivasspor ile yaptığı maçlarda “şike”, Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehir-Trabzonspor ve Trabzonspor-İBB maçlarında ise “teşvik primi” suçlarından verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek, bu suçların sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle Yıldırım'ın beraatine hükmetti.

Haberin Devamı

ŞENMAN VE ARSLAN İLE İLGİLİ KARARA BİR ÜYE KATILMADI
Mahkeme heyeti, sanıklar Haldun Şenman ve Özden Arslan'ın “rüşvet” suçundan oy çokluğuyla beraatine karar verdi. Üye hakim Hacı İbrahim Gözükara, sanık Şenman ile ilgili Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedilmesi gerektiğini belirterek, çoğunluğun kararına katılmadı.

Öte yandan mahkeme heyeti, sanıklar Aykut Aydın, Hakan Karaahmet ve Evren Kımıl'ın, “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 6 bin lira adli para cezasına çaptırılmasına karar verdi. Heyet, sanıklar Özden Tütüncü ve Samet Erdemir'i de “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırırken, verilen cezanın ertelenmesine hükmedildi.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
ŞİKE DAVASI'NDA NELER YAŞANDI? İLK ATEŞİ ÖZ YAKTI...



25 SANIK TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİ

Heyet, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, eski Beşiktaş Kulübü yöneticisi Serdar Adalı, teknik direktör Bülent Uygun, eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 25 sanığın da tüm suçlardan beraatine karar verdi. Heyet, dava kapsamında elde edilen özel hayata yönelik DVD ve tapelerin iptaline de hükmetti.

HAPİS YATAN SANIKLAR TAZMİNAT DAVASI AÇABİLECEK
Heyet, dava kapsamında hapis yatan sanıklara yönelik, tazminat davası açma haklarının bulunduğunu hatırlattı.


Haberin Devamı



DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM VE EKİBİ TAM KADRO
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri duruşmaya tam kadro katıldı. Oldukça rahat olduğu gözlenen başkan Yıldırım, salona girince içeridekilere 'Merhaba' dedi. Yönetici Ali Yıldırım salona Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'la birlikte geldi.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
ALİ ŞEN: ADALET ÖYLE BİR ŞEY Kİ...

DURUŞMA SALONU TIKLIM TIKLIMDI
Duruşmanın yapıldığı salon Çağlayan Adliyesi'nin en büyük salonlarından biri olmasına rağmen kalabalık nedeniyle zor anlar yaşandı. Sanıklarla birlikte salonda yaklaşık 500 kişi yer aldı. Aşırı kalabalık nedeniyle zaman zaman nefes almakta dahi güçlük çekildi. Fenerbahçeli eski futbolculardan Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş da duruşmayı takip etti.

Haberin Devamı

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
ŞİKE DAVASI'NDAKİ O ARABA İÇİN FLAŞ KARAR

HAKİM CİVELEK 10 DAKİKA GEÇ GELDİ
Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, saat 16.00'da başlaması gereken duruşmaya 10 dakika geç geldi. Duruşma 16.25'te başlayabildi.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti


FENERBAHÇE TARAFTARI DA ORADAYDI

Çağlayan Adliyesi önünde toplanan 200 civarında Fenerbahçe taraftarı pankartlarla Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek verdi. Bu sayı 19.00'dan sonra daha da yükseldi ve işyerlerinden çıkan yüzlerce taraftar adliye önündeki alanda toplanıp tezahürat yaptı.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti


TRABZONSPOR'UN AVUKATI: AYNI YANLIŞLAR DEVAM ETTİ

Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, sanık yoklamasının ardından müdahil avukatlarına söz verdi. Müdahil Trabzonspor Kulübü'nün avukatı, savcının 7 sayfalık mütalaasını eleştirdi. Şike'nin Almanya'da dolandırıcılık, Fransa'da rüşvet olarak değerlendirildiğini söyleyen avukat, şunları söyledi: "Savcı aynı mütaalayı vermiş. Aynı yanlışlıklar devam etmektedir. Mütalaa çok yüzeyseldir ve Yargıtay kararı incelenmemiştir. Bugün Avrupa'da İtalya ve Türkiye dışında şike suçu yasalamamıştır. 6222 olmadan önce 'dolandırıcılık' olarak değerlendirilmiş. Savcının şike vasfı olmadığını söylemesi doğru değil. Şike iki kişi arasında işlenen ve tespiti zor olan bir iştir. Savcı, ispatı zor olduğu için teşvik suçunu örgüte sokmuştur. Bu nedenle şikeden dolayı dinleme kararına gerek yoktur. 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı yok sayılmıştır. Bu mahkemenin kaldırılması önemli değil, Yargıtay onayından geçmiştir. Burada kısmen bozma kararları vardır. Bu mahkemenin kesinleşmiş hükümler hakkında bozma hakkı yoktur. Savcılık makamı yüksek yargı kararını bozmuştur. Böyle bir hakkı olup olmadığı tartışılmaz bile."

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM: ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ
Hakim Ahmet Civelek, Aziz Yıldırım'a, "Geçen duruşmada yoktun, bir sözün var mı?" diye sordu. Aziz Yıldırım, "Hayır hakim bey, avukatlarım gerekli savunmaları yaptı. 4 yıl 3 aydır bu mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var. Kendim ve tüm arkadaşlarımın beraatini istiyorum" dedi.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
AZİZ YILDIRIM KAPILARI KAPALI GÖRÜNCE...



OLGUN PEKER: BENİMLE BAŞLADI, BENİMLE BİTECEK!


Sanıklardan Olgun Peker, "Mahkeme süreci benimle başladı, sanırım benimle bitecek. Buradaki arkadaşlar için seviniyorum" dedi. Diğer sanıkların duruşmadaki son sözleri şöyle:
- Serdal Adalı: Beraatimi istiyorum.
- İlhan Ekşioğlu: Mütaalaya katılıyorum. Beraatimi istiyorum.
- Şekip Mosturoğlu'nun avukatı: Savunmalarımız aynı, mütalaaya katılıyoruz, beraat talep ediyoruz.
- Olgun Peker'in avukatının savunması uzayınca, hakim 'kısa tutun' diye uyardı..

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
REKOR KIRAN FOTOĞRAF


MOSTUROĞLU: FENERBAHÇE'NİN DEĞİL TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİYDİ
Beraat kararının ardından FB TV'ye açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Mosturoğlu, "İlk günden beri bize inanarak bu mücadeleyi destekleyen, inanan tüm Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İlk günden beri kenetlenmemizi sağladı, motivasyonu oldu. Türkiye çok karanlık bir dönemden geçti. Kumpas davaları oldu, en büyük mağduriyeti Fenerbahçe kulübü yaşadı. Bu mücadele sadece Fenerbahçe'nin değil, Türkiye'nin mücadelesiydi" ifadesini kullandı.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
EKŞİOĞLU'NDAN BERAAT SONRASI FLAŞ TWEET!



BERAAT KARARI COŞKUYLA KARŞILANDI

Beraat kararları, sanıklar ve izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı. Özellikle Aziz Yıldırım ile ilgili karar açıklanınca salonda büyük bir tezahürat koptu. Çağlayan Adliyesi'ni Fenerbahçe taraftarlarının tezahüratları arasında terk eden Aziz Yıldırım yöneticiler, bir restorana giderek kutlama yemeği yedi.

Şike Davası bitti Hepsi beraat etti
FB TV, BERAAT KARARINI BÖYLE DUYURDU!

BAKMADAN GEÇME!