"Şikayetler yersiz"

Güncelleme Tarihi:

Şikayetler yersiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 12:31

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Ali Nihat Yazıcı, “Antakya'da yapılan Dünya Bayanlar Satranç Şampiyonası ile ilgili FIDE'ye iletilen şikayetler yersiz” dedi.

Yazıcı, 4-24 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan şampiyonanın ardından, çoğunluğunu Rus ve Gürcü sporcuların oluşturduğu 18 kişi tarafından, Dünya Satranç Federasyonu'na (FIDE) yapılan şikayetlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yazıcı, organizasyona 62 sporcunun katıldığını belirterek, “Şikayette bulunanlar ilk 2 turda elenen sporcular. Bunu başarısızlıklarına gerekçe olarak görüyorum. Şikayet mektupları iyi niyetli değil. FIDE gerekli cevabı kendilerine gönderdi” dedi.

Antalya'da yapılacak bir sonraki FIDE toplantısında konunun ele alınacağını ve bu sporcuların gerekirse disiplin kuruluna sevk edileceğini ifade eden Yazıcı, “Çünkü yazılanlar doğru değil. Otel fiyatlarını pahalı bulmuşlar. Kişi başı tam pansiyon 130 Avro alındı. Almanya, Fransa, İngiltere'de oda başına 500 Avro verince sorun olmuyor ama konu Türkiye olunca, bu miktarı çok buluyorlar. Ayrıca otelin önündeki yolun tozlu olduğunu yazmışlar, halbuki yol asfalttı. Bu tür garip şikayetler var. Şampiyonada bulunan FIDE yetkilileri de şikayetleri yersiz buldu ve şikayetleri gerekli şekilde cevapladılar” diye konuştu.

Yazıcı, 450 bin Dolar ödüllü bir turnuvada, TSF'nin konaklamadan 10 bin Dolar bile kazanmadığını dile getirdi ve şöyle devam etti:
“64 kişi katıldı. Kişi başı günde 20 Avro kar edildiğini düşünürseniz, konaklamadan 10 bin Dolar bile kar etmemiş oluyoruz. '130 Avro Türkiye'ye göre çok' yaklaşımı son derece kötü niyetli bir yaklaşım. Organizasyona yatırım yapan federasyonun az da olsa buradan belli bir kazanç sağlama hakkı vardır. Örneğin Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle şu an Erzurum'da 300 Avroya oda bulamazsınız. Bu son derece normaldir. Bunu kimsenin sorgulamaya hakkı yok. Oraya koca bir yatırım yapıldı.”

Ali Nihat Yazıcı, Dünya Şampiyonası'nın, tamamen FIDE regülasyonlarına uygun bir şekilde yapıldığını, sporcu ve yetkililerin çoğunun teşekkür ederek ayrıldığı ve ardından teşekkür mektubu gönderdiği bir organizasyon olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!