Siirt'te "Gençlik Çalıştayı"

Güncelleme Tarihi:

Siirtte Gençlik Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 16:14

- Vali Mustafa Tutulmaz:- "Hem ülke olarak hem de il olarak genç bir nüfusumuz var. İlimizin genç nüfusu ülke ortalamasından da çok çok üstünde. Üniversite öğrencileriyle birlikte 120 bine yakın gencimiz var"

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Hem ülke olarak hem de il olarak genç bir nüfusumuz var. İlimizin genç nüfusu ülke ortalamasından da çok çok üstünde. Üniversite öğrencileriyle birlikte 120 bine yakın gencimiz var" dedi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu tarafından organize edilen, aralarında İHH, Memur-Sen ve Ensar Vakfı'nın bulunduğu 17 sivil toplum kuruluşu desteğiyle İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu'nda ''Gençlik Çalıştayı'' düzenlendi.

Vali Tutulmaz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Bazı öğrencilerin açık liseye kayıt yaptırmak için devamsızlık yaptığını aktaran Tutulmaz, çocukların örgün eğitim ortamında tutulması için daha fazla gayret gösterilmesini istedi.

Tutulmaz, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Örgün eğitiminden uzak kalan çocuklar, çoğu öğretmenlerin, okulun kontrol dışına çıkarak istemediğimiz davranışların içerisinde olabiliyorlar. Devamsızlığı bulunan öğrencilerin devamlılığı konusunda hassas olunması ve aileleriyle görüşülmesi gerekiyor. Belki bu çalıştay ile bunlara da bir çözüm bulunmuş olur."

- "Siirt nüfusunun 3'te biri öğrenci"

Kent nüfusunun 320 bin olduğunu anımsatan Tutulmaz, "İlimizde her 3 kişiden biri öğrencidir. Hem ülke olarak hem de il olarak genç bir nüfusumuz var. İlimizin genç nüfusu ülke ortalamasının çok üstünde. Üniversite öğrencileriyle birlikte 120 bine yakın öğrencimiz var. Bu büyük bir imkan. Bir taraftan, geleceğimizi şekillendirmek acısından 120 bin kişiyi iyi eğitirsek zaten üçte birimizi iyi bir şekilde eğitmiş olacağız."

Çalıştayda, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cihannüma Temsilcisi Fatih Sevgili ve Gönül Elçileri Derneği Başkanı Murat Coşar da birer konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!