Siirt'te, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Siirtte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 18:40

- Siirt Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği Aile Destek Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, yaptığı konuşmada, toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar ve annelerin, daima özverinin, sevginin ve medeniyetin oluşum kaynağı olduğunu belirtti.

Aile Destek Merkezi Siirt İl Koordinatörü Nurten Temiz ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların, çeşitli etkinliklerle nasıl bir dünya istediklerini, haklarını, hayallerini, özlemlerini dile getirmeye çalıştığını söyledi.

Nesillerin devamını sağlayan, eğiten ve koruyanın kadınlar olduğunu dile getiren Temiz, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kadın, cinsel kimliklerimizin ötesinde insan olarak güçlü azimli ve kararlı olmalıyız. Siirt'ten Trabzon'a, Malatya'dan Mardin'e, Filistin'den Bosna'ya, Azerbaycan'dan Suriye'ye uzak yada yakın gönül coğrafyamızda yaşayan milyonlarca kadın için, bir halkı cahil bırakmak isteyen güçler işe kadınlardan başlar. Çünkü, kadınlar bir toplumun yarısını oluşturur, diğer yarısını da yetiştirir."

Temiz, 2015-2016 Öğretim yılında Aile Destek Merkezi'nden 47 katılımcının faydalandığını ve 43 katılımcının da açık öğretim okullarına kayıt yaptırdığını belirtti.

Etkinlik, Aile Destek Merkezinin hazırlamış olduğu slayt gösterisinin ardından Aile Destek Merkezi öğrencisi Sümeyye Aktaş tarafından şiir okunmasıyla devam etti

Vali Yardımcısı Kuş, Türkiye genelinde defterdarlık görevini yürüten 3 bayandan biri olan Defterdar Meral Dönmez'e, Aile Destek Merkezleri sorumlusu Nurten Temiz, Nurcan Şakar ve Aile Destek Merkezi sorumluları Filiz Atabey, Hülya Kılıçvuran ve Songül Toprak'a plaket verdi.

Yılın annesi seçilen, 4'ü ağır engelli olmak üzere 7 çocuğu olan Züleyha Kaya'ya hediyesini Vali Yardımcısı Kuş verdi.

Etkinlik, Aile Destek Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro ve şarkılardan sonra Siskav sanatçıları Lütfü Turşak ve Şükrü Çoban'ın 3 dilde söylediği şarkılarla sona erdi.

Haberin Devamı

Programa, İl Müftüsü Faruk Arvas, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Aile Destek Merkezi'nde eğitim gören bayanlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!