Siirt Valisi Tutulmaz, gündemi değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Siirt Valisi Tutulmaz, gündemi değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 17:20

- Siirt Valisi Tutulmaz, huzur ve hoşgörü kenti Siirt’i daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, huzur ve hoşgörü kenti Siirt’i daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerle bir araya gelen Vali Tutulmaz, gündeme ilişkin konuları değerlendi ve kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doğa, inanç ve kültür şehri Siirt’in 12 bin yıllık tarihi ve sahip olduğu kültürel değerler ile turizm potansiyeli yüksek olan iller arasında yer aldığını ifade eden Tutulmaz, genel bütçeden ayrı olarak, AB yatırım fonları ve ilgili bakanlıklarından, tarım ve turizm projelerine 40 milyon lira yatırım ile önemli bir kaynak ayrıldığını belirtti.

Tutulmaz, "Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi" ve "Tillo Turizmini Geliştirme" projelerinin Siirt'in kalkınmasında önemli bir katma değer sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Siirt’in tanıtımına ağırlık verdiklerini dile getiren Vali Tutulmaz, bu yıl 20'incisi düzenlenen Emitt fuarında Siirt’in tüm değerleri ile tanıtıldığını kaydetti.

29 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı'na tüm vatandaşları davet eden Siirt Valisi Tutulmaz, kitap fuarına 50 yayın evi ve 16 seçkin yazarın katılacağını bildirdi.

Tutulmaz, insan odaklı kamu anlayışıyla, kaynakların verimli ve etkin kullanılmasını esas alan bir anlayışla çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Vali Tutulmaz, "Kamuda denetim mekanizmalarının etkin çalıştırılması gerekir. Bu yöndeki çalışmalar hızlandırıldı" dedi.

Bölgede model olan huzur ve hoşgörü kenti Siirt'te, halkın her zaman terörün karşısında olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, "Vatandaşların Siirt’te şehit olan Polis Memuru Yalçın Yamaner’i bağırlarına bastılar. Şehitlerine sahip çıkarak, örnek bir duruş sergilediler. Tüm Siirt’li hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kentte yapılacak miting ve yürüyüşlere ilişkin açıklamada bulunan Tutulmaz, kamu esenliğini ve vatandaşın hak ve özgürlüklerini tehdit edecek hiçbir izinsiz gösteriye izin vermeyeceklerini söyledi.

Siirt’i güzel günlerin beklediğini ifade eden Vali Tutulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"İlimizi yatırımlarla, hizmetlerle anılmasını istiyoruz. Terörle anılmasını istemiyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımız geleceğe umutla baksınlar, Devletimiz güçlüdür. Her zaman devlet vatandaşın yanındadır. Yanında olmaya devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!