Siirt Valiliğinden kentte yapılacak miting ve yürüyüşlere ilişkin açıklama

Güncelleme Tarihi:

Siirt Valiliğinden kentte yapılacak miting ve yürüyüşlere ilişkin açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:05

- Siirt Valiliği, kamu düzeni nedeniyle "Mart Dünya Kadınlar Günü" ve "21 Mart Nevruz Bayramı" dışında miting ve yürüyüş yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği, kamu düzeni nedeniyle "Mart Dünya Kadınlar Günü" ve "21 Mart Nevruz Bayramı" dışında miting ve yürüyüş yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ve "21 Mart Nevruz Bayramı" kutlamaları kapsamında kente yapılacak miting, yürüyüş ve benzeri etkinlikler, "kamu düzenini ve genel asayişin sağlanması ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması" amacıyla bahse konu günler dışında kutlanmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu bağlamda, ilimiz merkez ve ilçelerinde, belirlenmiş olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergah alanları, yerel gazeteler ile yaygın basın yolu ile ilan edilmiştir. Belirlenen bu güzergah alanları dışında izinsiz olan miting, yürüyüş ve benzeri etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecektir. İzinsiz yürüyüş ve gösteri düzenleyenler hakkında da gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı hususunu, kamuoyuna saygıyla sunarız.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!