Siirt’te “Yaşama Sanatı” konferansı

Güncelleme Tarihi:

Siirt’te “Yaşama Sanatı” konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:02

- Siirt Üniversitesinde "Yaşama Sanatı" konferansı düzenlendi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesinde "Yaşama Sanatı" konferansı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan eski milletvekili Doç. Dr. Nuri Gökalp, yaşamda başarılı olmanın yolları konusunda bilgiler aktardı.

Öğrencilere seslenen Gökalp, "Hepinizin bir hayat hikayesi olmalı. Bu hikayede sevgiyi içermeli. Neyi niçin yapacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Ülkemizde iki çeşit mezun vardır. Bunlardan ilki üniversite mezunları, diğerleri ise üniversite diplomalı mezunlardır. Sizler gerçek anlamda üniversite mezunu olmalısınız. Diğerlerinin ise yalnızca diplomaları var. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız, neyi nasıl yapacağınızı iyi öğrenmeniz ve uygulamanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çağımızda teknolojik gelişmelerin çok hızlı ilerlediğini belirten Gökalp, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"1850 -1950 yılları arasında bilim yüzde 100 değişti. Şimdi bu süre bir haftaya inmiş durumda. Bir hafta içerisinde bildiklerimiz önemli ölçüde değişebiliyor. Böyle hızlı bir gelişme var ve bizim buna göre kendimizi hazırlamalıyız."
Vali Mustafa Tutulmaz, Rektör Prof.Dr. Murat Erman, öğretim üyeleri ve öğrencilerin izlediği konferansın sonunda, İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma tarafından yöresel ürünler hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!