Siirt’te ’Masa Başı Tatbikatı’ Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Siirt’te ’Masa Başı Tatbikatı’ Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:30

SİİRT'TE AFET MÜDAHALE PLANI MASA BAŞI TATBİKATI SİİRT KÜLTÜR MERKEZİ TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI

Siirt’te, Afet müdahale planının uygulanabilirliğini arttırmak ve eksikleri tespit edebilmek amacıyla Afet Müdahale Planı (SAMP) “Masabaşı Plan Tatbikatı” düzenlendi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya, AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını belirten Vali Tutulmaz, geçmişte Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan afetler nedeniyle millet olarak ağır bedeller ödediklerini söyledi. Afetle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Tutulmaz, “Afetlere önceden hazırlıklı olmamız gerekir. Hangi kurumun hangi işi yaptığı iyi planlanmalı ve bunu afettin yaşandığı anda iyi uygulamalıdır. Ancak maalesef bizde planlar, ya masada ya da kasada bekler. Afet anında açılır ve bakılır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Planlarda başarıya ulaşmak için afeti yaşamış gibi harekete geçilmesi gerekmektedir. Tüm hizmet guruplarına yüklenen görev ve sorumluluklar iyi analiz edilmeli ve afet anında derhal uygulanmalıdır” dedi.
Türkiye’nin büyük bir kısmının doğal afet ve deprem riskiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik ise, Türkiye sahip olduğu topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kaldığını, su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ve deprem gibi afetlerde büyük kayıplar verdiğinden çok önemli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Cahit Akkoyun, hazırlanan planlar hakkında sunum yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!