Siirt’te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Siirt’te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 21:47

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SİİRT'TE DÜZENLENEN TÖRENLERLE KUTLANDI.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Siirt’te düzenlenen törenlerle kutlandı.
Bayram kutlamaları 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından hükümet Konağı karşısında düzenlenen törende Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır halkın bayramını kutladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından, günün anlamını belirten konuşmalar yapıldı. Siirt Valisi Tutulmaz yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin milletimizin ortak eseri olduğunu, bu nedenle ülkenin, aziz milleti için olduğu kadar, dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olarak doğduğunu söyledi.
Tören, öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunması, ilköğretim okulları ve liseler arası "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, bayrak ve Atatürk korteji ile askeri birliklerin geçişi ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!