Siirt mutfağı, Gastronomi kongresi ile tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Siirt mutfağı, Gastronomi kongresi ile tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:11

Siirt mutfağı, Gastronomi kongresi ile tanıtılacak

Haberin Devamı

SİİRT, (DHA)- SİİRT'in 12 bin yıllık tarihi ve kendine özgü özellikleri, yöresel lezzetleri, 14-16 Nisan 2017 yılında düzenlenecek olan Gastronomi Kongresi ile tanıtılacak.

Siirt’te Gastronomi Kongresi hazırlık toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik makamında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Valilik AB Dış ilişkiler sorumlusu Erol Avcı, Turizmci Ali Can Aksu, İşadamları Beşir Kara ve Halit Karaslan katıldı. Kongre hakkında açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, "Asırlar boyunca bu topraklarda yaşayan birçok medeniyetin ve uygarlığın izlerini taşıyan Siirt ilimiz, Yöresel Mutfağı’ orijinal, benzersiz, kendine has özelikleri bulunan, zengin ve çok renkli bir mutfaktır" dedi.

Vali Tutulmaz, Siirt mutfağının bir kültürel miras olarak, geleceğe taşınması ve tanıtılması gerektiğini belirterek, kongreye; Gastronomi acentaları, uzmanları, rehberler, diyetisyenler, ünlü aşçılar, yiyecek sektöründeki marka uzmanları, gurmeler, yemek program sunucuları ile seyahat uzmanları ve birçok akademisyenin de davet edileceğini, eğitim sunumları ile birlikte çeşitli yemek yarışmalarının da düzenleneceğini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!