Siirt Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Siirt Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 11:08

- Siirt Valiliğince desteklenen ve finanse edilen Siirt Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Valiliğince desteklenen ve finanse edilen "Umutlar Gençlik, Gençlik Gelecektir" isimli SODES projesi kapsamında yapılan Siirt Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Siirt Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Siirt İlim Çevre Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (SİLMDER) ile Siirt İmam Hatip Mensupları Derneği (SİMYADER) ortaklığında yürütülen "Umutlar Gençlik, Gençlik Gelecektir" isimli SODES projesi kapsamında yapılan merkezin açılışı dualarla yapıldı.

Açılışa, Siirt Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Nurettin Kebapçı, İlim Çevre Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Dernek Başkanı Ahmet Hamdi Bener, kurum yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında gençlerin boş zamanlarını ilgi ve yeteneklerini geliştirecekleri eğitsel, sanatsal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yapacakları gençlik merkezi oluşturuldu.

Gençlerin, boş zamanlarını daha faydalı bir şekilde geçirmelerine imkân sağlayacak olan Gençlik Merkezi'nde, satranç, bilgisayar (grafik tasarım), resim, hat sanatı ve ebru kursu, sınavlara hazırlık, internet kullanım kurslarının düzenleneceği bildirildi.

Merkezin çalışmaları kapsamında, gençlerin, il dışı gezilerine, sinema, tiyatro faaliyetlerine götürüleceği, aylık düzenli kitap okuma programları, gezi, piknik faaliyetleri yapılacağı, konferanslar düzenlenerek, gençlerde milli ve manevi değerlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!