Siirt Belediyesi, 6 mahallede şebeke suyunun kullanılmamasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Siirt Belediyesi, 6 mahallede şebeke suyunun kullanılmamasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:36

- Siirt Belediyesi, arıza sonucu kirli ve temiz suyun bir birine karışması sebebiyle ikinci bir açıklamaya kadar şebeke suyunun kullanılmamasını istedi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Belediyesi, 6 mahallenin yer altı şebekesinde meydana gelen arıza sonucu kirli su ve temiz suyun bir birine karışması sebebiyle ikinci bir açıklamaya kadar şebeke suyunun kullanılmamasını istedi.

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Siirt merkez Alan, Conkbayır, Algül, Yukarı Ulus ve Şaviran mahallelerini besleyen 400'lük ana su şebekesinde, yerin altında meydana gelen bir arızadan dolayı söz konusu mahallelerdeki vatandaşların su depolarına kirli ve bulanık su geldiği tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ekiplerimiz yerin altında meydana gelen arızayı tespit çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedir. Takdir edilmeli ki, alanın büyüklüğü ve arızanın yer altında meydana gelmesinden dolayı tespit çalışmaları büyük bir güçlükle yürütülmektedir. Söz konusu hattaki tahliye işlemleri ivedilikle yapılmakla beraber hatta meydana gelmesi olası kirlenmeye karşı da klor dozu 0,50 oranında artırılmıştır. Tüm müdahale ve arıza tespit çalışmalarımız devam etmekle beraber bu mahallelerdeki yurttaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar bugün akan suyu kullanmamalarını, depolarındaki veya havuzlarındaki suyu tahliye etmeleri gerekmektedir. Arızanın biran önce giderilmesi ve hatta tekrar temiz su verilmesi çalışmalarımız devam etmektedir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!