Sihirli ellerden dekoratif tablolar

Güncelleme Tarihi:

Sihirli ellerden dekoratif tablolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 10:59

Sihirli ellerden dekoratif tablolar

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 'Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi' kapsamında düzenlenen dekoratif tablo yapımı kursuna katılan engelliler, hem el becerilerini geliştiriyor, hem de eğlenceli vakit geçirerek kendi el emeklerini görücüye çıkarıp para kazanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı atölyesinde gerçekleşen kursta Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Aslısu Akar tarafından verilen eğitimlerde engelli bireyler boş zamanlarını değerlendirerek, hem sosyalleşiyor hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de kendi yeteneklerini ortaya çıkarıyor.
Düzenlenen kurs sayesinde kızının toplum içerisinde daha çok yer bulduğunu belirten Seda Ateş’in annesi Emine Ateş, "Kurslar çok güzel. Seda’yı kursa getirdiğim zaman çok mutlu oluyor. Kendini huzurlu hissediyor. Bu kurslar olmadan önce Seda evde benimle beraberdi. Fazla dışarı çıkma ve topluma karışma imkânı yoktu. Başkalarıyla iletişim kuramıyordu. Şimdi insanlarla iletişimi arttı. Bu kurslar çocuklarımız için farklılık oldu. Gelişimlerine de katkısı oluyor. Çocuklarımız bu kurslar sayesinde kendilerini daha huzurlu ve toplum içerisinde hissediyor. Bu kursların devam etmesini diliyorum" dedi.
Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olan kurs yaklaşık 4 ay sürecek ve Ocak ayında bitecek. Kurs sonunda engelli bireyler hem sertifikalarını alacak hem de düzenlenen sergi ile ürünlerini görücüye çıkaracak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!