Sihirli el

KADIKÖY’de öyle bir 45 dakika oynandı ki, kendimi Bundesliga’da sandım. İki takımın da hocasının Alman olması, bu düşüncemi gerçeğe dönüştürdü.

G.Saray’ın Ankaragücü yenilgisinden sonra haftanın son randevusunda iki namağlup karşı karşıya geldi. 8’de 8 yaparak lig tarihinde bir ilke daha imzasını koyan F.Bahçe, aynı zamanda sezonun da tek namağlubu olarak zirvedeki yerini aldı.
G.Birliği çok koşan, pres yapan ve ofansif oynayan bir takım. Başkent ekibi futbolu hiç çirkinleştirmedi. F.Bahçe ise her zamanki oyun felsefesi ile sahaya çıktı. Tek forvetli sisteme devam eden Daum, taraftarın da desteğini arkasına alarak golü zamana bırakmıştı. İlk 10 dakikanın ardından tempoyu bir anda yükselten sarı lacivertliler, 13. dakikada aradığı golü bulunca rahatladı. Bu gol futbolun kalitesinin artmasına neden oldu. İlk 7 maçta elde edilen 7 galibiyete rağmen takımın futbolundan memnun kalmayan tribünler bir anda keyfe geldi.
Gece-güdüz farkı
Emre inanılmaz oynadı. Sakin bir gece geçiren süper bücür pres yaptı, kademeye girdi, top dağıttı ve alkış topladı. Taraftar bir ara takımın her pas alış verişini alkışla ödüllendirdi. İlk 45 dakika bittiğinde Alex’in attığı golün dışında net bir gol pozisyonu yoktu ama tribünler mutluydu.
Gökhan Gönül ile Mehmet Topuz sağ tarafı çok iyi kullandılar. Dos Santos-Vederson ikilisi ne yazık ki, buna ayak uyduramadı. Güiza’yı bir türlü anlayamıyorum. Bir maç içinde gece ile gündüz farkı gibi duruyor. Bir bakıyorsun olmayacak işi yapıyor, bir bakıyorsun neredeyse topu kıracak diyorsun. Daum’un tercihine saygı duymak istiyorum ama kulübede oturan Semih’e üzülüyorum. “Acaba Semih İspanyol’un yaptıklarını yapsa ne olurdu?” demekten kendimi alamıyorum.
Dönen top sorunu
Dönen top sorunu F.Bahçe’de bir türlü çözülemiyor. Orta alanda kaptırılan top, direkt pozisyon oluyor. Rakip çabuk adamlardan kurulu olunca, kalede her an sıkıntı yaşanıyor.
Hakem Kuddusi Müftüoğlu durup dururken başına iş çıkardı ve kontrolü elinden kaçırdı. Alex’in taç atışındaki sitemine anında sarı kart çıkardı. Rakip takıma nasihat, F.Bahçe’ye kart gösterince inandırıcılığını kaybetti. Kırmızı renkli formasıyla taraftarı resmen isyan ettirdi.
Bir çift sözüm de kaleci Volkan’a... Oyun 1-0 devam ederken çıkardığı o top maçın belki de kader anıydı. Galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Tabi Alex’ten bahsetmeden yazıyı bitirmek haksızlık olur. İki golde de vuruş ustalığı vardı. Onu seyretmek bir başka güzel oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları