Sigorta prim borçları 10 yıllık süreye yayılmalı

Güncelleme Tarihi:

Sigorta prim borçları 10 yıllık süreye yayılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin üretim ve istihdam sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, sosyal sigorta prim borçlarının 10 yıllık süreye yayılarak yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Palandöken, böylece esnafın şaha kalkacağını, üretime ve istihdama olan katkıların çok kısa sürede en üst düzeye çıkacağını ifade etti.

Yeniden yapılandırılması

TESK Baykanı Palandöken’in yaptığı yazılı açıklamada, başta Şaşmaz, Siteler, Ostim, İvedik, Atatürk, Sincan Sanayi Bölge ve siteleri olmak üzere Ankara ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve istihdam sorunlarının kısa sürede çözülmesinin mümkün olduğunu vurguladı. “Özel Marka” ürünlerin esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin gelişmesini engellediğini belirten Palandöken, bunun için esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin üretim ve istihdam etkinliklerinin artırılması, esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin vergi ve sosyal sigorta prim borçlarının 10 yıllık süreye yayılarak yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!