Sigorta krizi

Güncelleme Tarihi:

Sigorta krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:17

HAZİNE Müsteşarlığı tarafından zorunlu trafik sigortası primlerine tavan fiyat sınırlaması getirilmesi sigorta firmaları ile Antalya’da araç sahiplerine hizmet veren aracılar arasında krize neden oldu. 

Haberin Devamı

‘POLİÇE KESİLMİYOR’

Tavan fiyat uygulaması sonrası düşen pirim ücretlerini protesto eden birçok firmanın trafik sigortası poliçesi kesmediğini söyleyen Antalya Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tat, sektörün çok büyük bir tartışmanın içine girdiğini vurguladı.

‘TEK FİRMA ÇALIŞIYOR’

Kendine ait şirketinde daha önce 20 firmayla çalıştığını belirten Tat, “Şu anda sadece 1 tane firma poliçe kesiyor. Geri kalan firmalar fiyat düzenlemesine tepki göstererek devlete karşı tavır almış durumda. Sadece bugün onlarca araç sahibini sigorta yapamadan göndermek zorunda kaldık” dedi.

‘DEVLET ÖNLEM ALSIN’

Yaşanan anlaşmazlığı kamuoyuna duyurmak adına eylem yapmayı düşündüklerini kaydeden Tat, “Sigorta firmaları devletle kavga ediyor ceremesini biz çekiyoruz. Üstelik araç sahipleri de trafik sigortası olmadan seyahat etmek zorunda kalıyor. İlgili kurumların bizi bu girdabın içinden kurtarmasını bekliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!