Sığınak delen bomba hazır, seçimi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sığınak delen bomba hazır, seçimi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, İran’a askeri harekât için bu ülkede gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini bekledikleri sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre Hagel geçen ay Kudüs ziyaretinde İsrailli yetkililere Obama yönetiminin İran’ın nükleer programına karşı askeri seçeneği yakında gündeme alacağını, ancak önce 14 Haziran’daki seçimlerin sonucunu beklediğini söyledi. İki ülkenin seçimler sonrasında askeri seçenek konusunda görüşmelere hız vereceği belirtildi.

FORDO’YA KARŞI MOP

ABD’li yetkililerin İsrail’e, olası bir askeri müdahalede kullanılacak ‘yeni sığınak delen bomba’ların deneme aşamasındaki fotoğraflarını ve videolarını da gösterdiği belirtildi. Habere göre 50 bin kilo ağırlığındaki “MOP” denen bu bombalar, İran’ın Kum kenti yakınındaki Fordo nükleer tesisinde yer altındaki reaktörleri yok edecek kadar güçlü. Bombalar ABD ordusu envanterine girdi bile... ABD’nin bu yolla İsrail’in tek başına İran’ın nükleer tesislerine saldırısını önlemeye çalıştığı da söyleniyor.

Haberin Devamı

50 bin kiloluk MOP, böyle deliyor

İsraillilere gösterilen videolardan birinde sığınak delen bombanın yer altına nasıl girdiği ve daha sonra büyük bir patlama meydana geldiği görülüyor. WSJ’ye konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili “Umarım bu silahı hiç kullanmayız, ama mecbur kalırsak işe yarayacak” dedi.

Sığınak delen bomba hazır, seçimi bekliyor
Sığınak delen bomba hazır, seçimi bekliyor


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!