Sigarayı bırakanlarla bıraktıranlar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakanlarla bıraktıranlar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 10:10

Sigarayı bırakanlarla bıraktıranlar buluştu

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı İzmir Aliağa Devlet Hastanesi “Sigarayı Bırakma Polikliniği"nde düzenlenen törende, sigarayı bırakan hastalar ile onlara tıbbi ve psikolojik destek vererek bıraktırmayı başaran sağlık ekipleri bir araya geldi.

Birçok hastalığa neden olduğu ve Türkiye'de yılda 100 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığı bilinen tütün bağımlılarına yardımcı olmak isteyen Aliağa DH Sigara Bırakma Polikliniği’nde 50’ye yakın kişi sigara bağımlılığından kurtuldu. Hastanenin Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Uzm. Dr. Gözde Apaydın Salar şunları söyledi:

“Sigara bırakmak zordur ancak imkansız değildir. Bırakıldığında ise olumlu etkileri dakikalar içerisinde hastalar üzerinde görülür. Sigara bırakma programımıza katılan sigara tiryakilerine ayrıca moral, motivasyon ve psikolojik olarak da destek veriyoruz. Onlara artık hastalarımız demiyor, misafirlerimiz diyoruz. Onlar da sigarayı bıraktıkları için çok mutlular. Son olarak tedaviye başlayan 50 civarındaki danışanımızdan büyük bir kısmı programımızı başarıyla tamamlayarak sigaradan kurtuldu. Sigarayı Bırakma Polikliniğimiz bundan sonrada hizmet vermeye devam edecek, bugüne kadar ne şekilde olursa olsun sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayan vatandaşlarımızı bu programa katılmaya davet ediyoruz."

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gözde Apaydın Salar’ın "Sigarayı Bırakmanın Faydaları" konulu slayt gösterisinin ardından tören sigarayı bırakanlara başarı belgelerinin verilmesi ile son buldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!