Sigarayı bırakan üniversiteliye ücretsiz yemek

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakan üniversiteliye ücretsiz yemek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:36

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü ile üniversitenin Yeşilay Kulübü'nün iş birliğiyle başlatılan "Sigarayı bırakan öğrenciye bir yıl ücretsiz yemek" kampanyasıyla 3 bin öğrencinin sigarayı bırakması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, kampüste kampanyayı duyurmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.     

Sigara bağımlılığı bulunan öğrencileri üniversite bünyesinde tıp fakültesindeki sigara bırakma birimine yönlendirdiklerini belirten Orbay, bir şekilde zararlı alışkanlıkla tanışmış öğrencileri bir an önce bundan vazgeçirmeyi istediklerini anlattı.

Kampanyayla sigara kullanmayanlarda da farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına dikkati çeken Orbay, sigarayı bıraktığı tespit edilen öğrencilere üniversite yemekhanelerinde bir yıl ücretsiz yemek imkanı sağlayacaklarını belirtti.     

Sigarayı bırakan üniversiteliye ücretsiz yemek

Kampanyaya öğrencilerin ilgi gösterdiğini söyleyen Orbay, şöyle konuştu:
"Sigaranın hem sağlığa hem de bütçeye büyük kayıplar verdiğini biliyoruz. O yüzden 'Sigara sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın' diyoruz. Bir yıl ücretsiz yemek sunarak da ödüllendirme sağlıyoruz. Öğrencilerimiz orta gelirli insanların çocukları. Kampanyayla öğrencilerimizin hem sağlıklı yaşam sürmelerine hem de bütçesine katkı sağlayalım istedik. Buradan mezun olan öğrencilerimiz öğretmen, mühendis gibi mesleklere sahip olacak. Bu insanlar sigara içmeyerek topluma da örnek olacaklar. Hedefimiz olan 3 bin öğrenciye ulaşacağımıza inanıyorum."     

Haberin Devamı

Orbay, uygulamanın belirli bir süresi bulunmadığını söyledi.     

Öğrenciler uygulamadan memnun

Üniversite öğrencisi Ebuyasir Çakmak da daha önce sigarayı bırakmayı düşünmesine rağmen bunu hayata geçiremediğini dile getirdi.     

Kampanyaya katıldığını anlatan Çakmak, "Maalesef sigara kullanıyorum. Bu kampanya bence üniversitemizin ortaya koyduğu çok güzel ve etkili bir uygulama. Üniversite yetkililerine böyle bir uygulamayı hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Sigarayı bırakan öğrenci sigaranın maliyetinden kurtulduğu gibi bir de ücretsiz yemek yiyecek. Çok güzel bir uygulama bence" dedi.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gizem Canikli de uygulamadan sonra çevresinde birçok arkadaşının sigarayı bırakmayı düşündüğünü belirterek şöyle konuştu:
"Ben de sigara kullanıyorum. İnşallah bu kampanya vesile olur, ben de dahil herkes sigarayı bırakır. Sigaranın zararlarını görmezden geliyoruz aslında. Öğrencilere maddi anlamda da çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!