Sigaraya Vereceği Parayı Biriktirdi 30 Kovan Sahibi Oldu

Güncelleme Tarihi:

Sigaraya Vereceği Parayı Biriktirdi 30 Kovan Sahibi Oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 18:23

MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNDE ÜÇ YIL ÖNCE SİGARAYI BIRAKMA KARARI ALAN MEHMET CESUR, BİRİKTİRDİĞİ SİGARA PARASI İLE BAL ARISI VE KOVAN ALARAK DOĞAL ORTAMDA ORGANİK BAL ÜRETİMİNE BAŞLADI.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üç yıl önce sigarayı bırakma kararı alan Mehmet Cesur, biriktirdiği sigara parası ile bal arısı ve kovan alarak doğal ortamda organik bal üretimine başladı.
Çocukluğundan beri bal üretimine merak duyduğunu söyleyen Mehmet Cesur, üç yıl önce sigarayı bırakma kararı aldı. Sigaraya verdiği parayı biriktirerek 30 adet kovan alan Cesur ayrıca Sarıgöl’de açılan ve 15 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Arı Yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayıp sertifika aldı. Organik bal üretimi yapan Cesur, aldığı sertifikayla profesyonel olarak bal üretimini gerçekleştireceğini söyledi. Daha önceden kendi çapında bal üretmeye çalıştığını dile getiren Cesur, "Bu mesleği profesyonel yapma kararı aldım. Sarıgöl’de açılan Arı Yetiştiriciliği kursuna katıldım. Seyhdavutlar mahallesinden 15 kişinin bu kursa katılıp sertifika almasını sağladım. Ayrıca bu işin maliyetini karşılamak için 3 yıl önce sigara içmeme kararı aldım. Sigaraya verdiğim parayı biriktirip 30 tane yeni Kovan aldım. Şimdi doğal ortamda organik bal üretimi yaptığım için mutluyum” dedi. Arıcılığın öneminin organik tarım faaliyetleri içerisinde büyük bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen Cesur, ”Arıcılık, çevrenin, tarım ve orman ürünlerinin korunmasına ve gelişmesine polinasyon ile katkısı bulunan önemli bir faaliyettir. Bölgemiz doğal yapı ve nektar kaynakları bakımında çok zengin olup, arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bölgemiz organik bal üretiminde de yerini alacaktır” diye konuştu.
"SİGARAYA VERECEĞİNİZ PARAYLA İŞ KURUN"
Yıllardır sigara içtiğini ama aracılık yapmayı da çok istediğini belirten Mehmet Cesur "Sigarayı verdiğim parayı hesapladım. Çok yüklü bir miktar ortaya çıktı. Ben de hem sağlığıma kavuşmak için hem de merak ettiğim arıcılığa başlamak için sigarayı bıraktım. Günde iki paket içen biri günde 14 lira harcama yapmakta. Ayda bu rakam 420 lira, yılda ise 5 bin lira yapar, üç yılda bu rakam 15 bin 120 lira yapar. Bakınız ortaya korkunç rakam çıkmakta. Ben bu sayede kovanlarıma kavuştum. Herkese sigarayı bırakıp iş kurmalarını tavsiye ediyorum." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!