Sigara cinsel hayatımızı bitirdi

Sevgili Güzin ablacığım, ben 28 yaşında, dört yıllık evli bir genç kadınım ve belki inanmayacaksınız ama, bizim cinsel hayatımız bitmiş durumda.

Aylar geçiyor, eşim bana yaklaşmıyor. Ona soracak olursanız, bana yaklaşamamasının tek nedeni sigara. Sigara içtiğim için kocam beni artık arzulamadığını söylüyor. Bana ‘‘Sigara içtiğin için senden tiksiniyorum’’ diyor. Buna bir anlam veremiyorum. Ona evliliğimizi düzene koymak için bir psikoloğa gitmeyi teklif ettim. Bana ‘‘Ben deli değilim, senin ihtiyacın varsa sen git’’ dedi, çıktı işin içinden. Ne yapayım, ablacığım bir akıl ver. Eskişehir'den Rumuz Zalim Felek



SEVGİLİ
kızım, dört yıllık evli, genç bir çiftin cinsel beraberliğine nokta koyması tabii ki, normal değil. Sigara gerçekten genç bir kadına hiç yakışmayabilir, sağlığına zarar verebilir, kötü kokusu yüzünden onun tüm çekiciliğini gölgeleyebilir ama, bu bana da bahane gibi geliyor. Eşinin sana yaklaşmak istememesinde, sigaradan daha önemli bir şeyler olabilir. Bir şekilde senden uzaklaşmış, senden soğumuş olmasından kaynaklanıyor. Ya da seni sigara yüzünden çok tatsız bir şekilde cezalandırmaya çalışıyor. Sen de inadı bırak, şu sigaradan vazgeç kızım. Sigara evliliğinden çok daha mı önemli? Kendisi sigara içmediğine göre sigaranın kötü kokusu ona itici gelebilir. Doktorların giderek bu konudaki uyarılarını duydukça, sigara içen insanlara üzülerek bakıyorum. Sanki bile bile ömürlerini törpülediklerini düşünüyorum. Sen de bir dene bakalım kızım, sigarayı bırakıver. Hem evliliğini hem de sağlığını kurtarmış olursun. Fena mı?
Yazarın Tüm Yazıları