Sığacık- Sisam seferleri turizm ve ticareti pekiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Sığacık- Sisam seferleri turizm ve ticareti pekiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 12:05

Sığacık- Sisam seferleri turizm ve ticareti pekiştiriyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık ile Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki (Samos) Karlovasi limanları arasında devam eden feribot seferleri tanıtıldı.

Gezide, Sisam Adası'nın doğal ve tarihi güzellikleri ile yöresel lezzetleri anlatıldı.

Seferihisar Belediyesi, Teos Marina, Karlovasi Belediyesi ve Karlovasili iş adamları işbirliğinde, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık ile Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki Karlovasi limanları arasında devam eden feribot seferleri tanıtıldı. Gezide, Sisam Adası'nın doğal ve tarihi güzellikleri ile yöresel lezzetleri anlatılırken, Seferihisar-Sisam Adası arasındaki dostluk pekişti. Feribot seferleriyle iki ülke arasındaki turizm ve ticaretin gelişmesi amaçlanıyor.

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL TERTİPLENMİŞ"

Sisam Adası'na düzenlenen feribot seferleri sayesinde ilk kez adayı ziyaret ettiğini söyleyen Bahriye Atlı, "Sisam Adası'nda kaç gün kalacağımıza daha sonra karar vereceğiz. Sisam Adası'na ilk kez gidiyoruz. Feribotta çok rahat yolculuk yaptık. Her şey çok güzel tertiplenmiş. Umarım güzel bir tatil olur" derken, torunu Cansu Çivici ise, "Tatilde bol bol denize gireceğim. İlk kez yurtdışına çıktığım için çok heyecanlıyım" dedi. Armağan Çivici de "Eşim, kızım ve kayınvalidem ile merakla Yunan adalarını görmeyi bekliyoruz. Seferihisar çok gelişti, beş yılda ikiye, üçe katlandı" dedi.

"SİZİN TOPRAĞINIZ GİBİ"

Seferihisar'dan feribotla Sisam Adası'na gelen gazetecileri belediye binasında konuk eden Karlovasi Belediye Başkanı Tasos Kalatzis, "Seferihisar ile Sisam arasında başlayan feribot seferleri iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek. Eğer burada uzun zaman geçirirseniz buranın da sizin toprağınız gibi bir yer olduğunu düşüneceksiniz" dedi. Daha önce bir çok kez ziyaret ettiği Türkiye'yi çok beğendiğini belirten Kalatzis, "Biz size sevgiyle yaklaşan bir toplumuz. Geçmişte çok fazla iletişimimiz olmadı ama bundan sonra hem sizin bölgenizde hem de bizim bölgemizde iletişime geçtik. Geçmişte deri fabrikaları önemli ekonomik kaynaklarımızdan biriydi. Türkiye'ye deri ihracatı yapıyorduk. Şuanda da adayı turizme kazandırıyoruz" diye konuştu.

"BERABER YAŞAMAK ZORUNDAYIZ"

Otel işletmecisi Katerina Stavrau ise Türkçe yaptığı konuşmasında, "Her sabah pencereyi açtığımda Seferihisar'ı görmek istiyorum. Beraber bir deniz, hava ve bir kültür var. Bu yüzden biz beraber yaşamak zorundayız" dedi.

KARLOVASİ'NİN KÖYLERİNE VE PLAJLARINA ZİYARET

Gezinin ikinci gününde Karlovasi'nin köylerinde yöresel lezzetler sunuldu ve tarihi yerler gezildi. Ormos Marathokampos Marinası'ndan tekne ile hareket edilerek Votsalkia, Psili Ammos ve Limionas plajları ziyaret edildi. Sığacık ile Sisam Adası arasında Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri karşılıklı olarak yapılacak seferlerin Sığacık'tan saat 08.00'de, Sisam Adası'nda ise saat 18.00'de olduğu gidiş-dönüş biletlerinin 39 Avroya alınabileceği bildirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!