Şifreniz vücudunuzda dolaşacak!

Güncelleme Tarihi:

Şifreniz vücudunuzda dolaşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 07:45

Bu yeni teknoloji, şifrelerinizi vücüdunuzda saklamanıza izin vererek her şeyi değiştirebilir.

Haberin Devamı

Washington Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı "Güçlü şifre yoktur, zayıf hacker vardır" gibi bir görüşün oldukça geçerli olduğuna inanmış olacaklar ki, işi sağlam tutmak adına hassas verileri bizzat insan vücudu üzerinden göndermenin bir yolunu geliştirdiler.

Mevcut parmak izi tarayıcı teknolojilerinden yararlanan bilgisayar bilimcileri ve elektrik mühendisleri; bir şifre taşıyan sinyalin kablosuz alıcılar yerine kullanıcının vücudu üzerinden geçebilecek kadar düşük yoğunluklu olmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan araştırmacılar şu ifadeleri kullandı: "Parmak izi sensörleri şimdiye kadar bir giriş cihazı olarak kullanılmıştı. Burada asıl olan etkileyici olan şey bizim ilk defa bu parmak izi sensörlerinin bilgiyi bedenle sınırlandırılmış bir biçimde göndermek gibi yeni bir amaca sahip olmalarını sağlamamız."

Haberin Devamı

Araştırmacılar bu teknolojinin nasıl çalıştığını göstermek için bir akıllı telefon şifresine ayarlanmış elektronik bir kilidi gösteriyor. Kullanıcı parmağını telefonun touch pad'ine yerleştirip diğer elini de kapıya koyduğunda veri, telefondan kullanıcının koluna geçerek kapıya ulaşıyor ve böylece şifre başarıyla transfer edilerek söz konusu kilit açılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 35 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!